Έτοιμο να βγει στους δρόμους είναι το νέο πλήρως αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο της Google, όπως ανακοίνωσε η εταιρία τη Δευτέρα το πρωτότυπο είναι έτοιμο για τις δοκιμές. 

«Θα περάσουμε τις γιορτές κάνοντας tests στην πίστα μας και ελπίζουμε να σας δούμε το νέο έτος στους καλιφορνέζικους δρόμους», έλεγε η δήλωση της αυτόνομης ομάδας ανάπτυξης του αυτοκινήτου που της Google.

Το αυτοκίνητο δεν θα διαθέτει τιμόνι, γκάζι και φρένο καθώς δεν τα χρειάζεται, όλες οι λειτουργίες υποκαθίστανται από το software και τα πλήκτρα του υπολογιστή καθώς και τα joystick. Το αυτοκίνητο κινείται με προηγμένο GPS, ακολουθεί με ευλάβεια τις οδηγίες και διαθέτει αισθητήρες για τα πάντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google το όριο ταχύτητας για τα ηλεκτροκίνητα αυτό-οδηγούμενα οχήματά της θα είναι τα 40 χιλιόμετρα την ώρα, επισημαίνοντας ότι στόχος της παραγωγής τους είναι η χρηστικότητα και όχι η πολυτέλεια.

Μέχρι σήμερα πολλές εταιρίες αυτοκινήτου δοκιμάζουν και βγάζουν στην παραγωγή ημι-αυτόνομα οχήματα, όπως η Audi που παρκάρει μόνο του, αλλά δεν υπάρχει πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο στην αγορά.
 
Top