kalpi
Έχουμε τονίσει και άλλες φορές ότι οι δημοσκοπήσεις και ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνουν ή επιχειρούν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, συνιστούν μια από τις πλέον προχωρημένες στρεβλώσεις που βίωσε η χώρα στη Μεταπολίτευση, και πολύ περισσότερο μετά το 1994.

Τον τελευταίο χρόνο, και ειδικά μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, που σηματοδότησαν για πρώτη φορά ένα πολιτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ζούμε πρωτοφανείς στιγμές αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, με απολύτως αντιφατικά και αντικρουόμενα συμπεράσματα.

Το σκηνικό ξεκίνησε και πάλι να κάνει την εμφάνισή του, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή, και το δέος του πολιτικού συστήματος μπροστά στις πρόωρες εκλογές.

Ήδη, έχουν κάνει την εμφάνισή τους δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα εξουσίας να μειώνεται, και είναι περίπου βέβαιο ότι θα εμφανιστούν από την άλλη πλευρά και εκείνους που θα εμφανίζουν τη διαφορά σε… δυσθεώρητα ύψη.

Και προσέξτε: Μιλάμε για δημοσκοπήσεις που διενεργούνται την ίδια χρονική περίοδο, και αφορούν το ίδιο εκλογικό σώμα.

Γι’ αυτό και είναι περίπου βέβαιο ότι το βράδυ των εκλογών κάποιοι από τους δημοσκόπους θα… ψάχνουν να κρυφτούν. Και αποτελεί χρέος όλων μας, προς τη Δημοκρατία και το μέλλον του τόπου, να καταγράψουμε αυτές τις αστοχίες, να δείξουμε τη μεγάλη απόσταση ευρημάτων-συμπερασμάτων από την πραγματικότητα, ώστε να μην ξεχάσουμε τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές.

Και για τον πρόσθετο φυσικά λόγο, να γίνει ένα ιστορικό ξεσκαρτάρισμα στον χώρο των εταιρειών δημοσκοπήσεων, και να μπει επιτέλους μια τελεία στη συλλογική, εθνική παραπλάνηση που βιώνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
http://ysterografa.gr/
 
Top