Κάθε εργαζόμενος από τούδε και στο εξής θα μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή και από τον προσωπικό του υπολογιστή πρόσβαση στο «ασφαλιστικό βιογραφικό» του από την πρώτη στιγμή που θα μπει  στην αγορά εργασίας μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

Το σύστημα αναμενόταν να υλοποιηθεί νωρίτερα αλλά όπως όλα δείχνουν ήθελε και αυτό το χρόνο του και τώρα ήρθε η ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του χρόνου φέρεται να έχουν φορτωθεί περίπου 20 χρόνια ενώ μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο εργασιακός βίος όλων μας

Τι είναι και τι προσφέρει το ασφαλιστικό βιογραφικό

Μέσω του υπολογιστή μας θα μπορούμε μεσα σε περιορισμένο χρόνο αποφεύγοντας τις ατέλειωτες μακροχρόνιες αναμονές να βλέπουμε τα ένσημα, τη σύνταξη και ότι άλλο μας ενδιαφέρει. Ακόμη και σε περιπτώσεις σύνθετης διαδοχικής ασφάλισης θα χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες για την έκδοση της σύνταξης, ενώ τώρα απαιτούνται  χρόνια.

Το Ασφαλιστικό Βιογραφικό δημιουργήθηκε μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ 

Το σύστημα «Άτλας» περιλαμβάνει και Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, το οποίο- σε ηλεκτρονική διασύνδεση με τους παρόχους υγείας σε όλη την Ελλάδα- θα προσφέρει συνεχώς επικαιροποιούμενη πληροφόρηση για την ασφαλιστική ικανότητα του συνόλου των άμεσων και έμμεσων ασφαλισμένων της χώρας.

 Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»: - Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται, τόσο οι άμεσα, όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι. - Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο. - Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων. Η ασφαλιστική ικανότητα όλου του πληθυσμού συγκεντρώνεται σε ένα κεντρικό σύστημα, το οποίο θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. - Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων
 sofokleousin.gr
 
Top