Διαρροές από εισαγγελικές πηγές, που δεν ξέρουμε αν πρέπει να ευχηθούμε να είναι... αποκυήματα δημοσιογραφικής φαντασίας δίνουν απαντήσεις στα όσα δήλωσαν αποχωρώντας από την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας την Κυριακή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης και η δικηγόρος και σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, Έλενα Τζούλη.

Με αυτές τις διαρροές, μεταξύ των άλλων, δηλώνεται από εισαγγελικές πηγές ότι δεν είναι αντικείμενο της έρευνας αν ειδοποιήθηκε η όχι ο Γ. Αποστολόπουλος και "ανέκρουσε πρύμναν" με αποτέλεσμα να μην συλληφθεί επ' αυτοφώρω να δωροδοκεί τον Παύλο Χαϊκάλη.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας αντί να εκδώσει μία επίσημη ανακοίνωση για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου προτίμησε την προσφιλή πρακτική των ανώνυμων εισαγγελικών πηγών που απαντούν σε κρίσιμα ζητήματα, ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτές οι απαντήσεις αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής... φαντασίας.  

Με βάση λοιπόν, αυτές τις  διαρροές εκτιμάται ότι με τις καταθέσεις των Πάνου Καμμένου και Παύου Χαϊκάλη, ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα και ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναμένεται να συντάξει άμεσα την πορισματική αναφορά του. 

Επίσης, διαρρέεται ότι  εισαγγελικές πηγές:

*Διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπήρξε υπόδειξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Ισίδωρο Ντογιάκο να μην κατονομαστεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος από τον Παύλο Χαϊκάλη από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας και έλεγαν χαρακτηριστηκά οτι το όνομα ζητήθηκε αλλά η απάντηση που πήραν ήταν οτι θα ειπωθεί όταν έρθει η ώρα. Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία του επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

*Τονίζουν ότι πράγματι έγινε μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης, επισημαίνοντας οτι ουδέποτε ειπώθηκε ότι το υλικό είναι νόμιμο.


* Αναφορικά με το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, έλεγαν ότι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί καθώς το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας. Τόνιζαν, μάλιστα, ότι αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας. 

(ΠΗΓΗ: http://directnews.gr/)


 
Top