Σε… συναγερμό έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε πως όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα μέχρι την 29η Δεκεμβρίου που θα γίνει η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, δήλωσε σίγουρος πως η κυβέρνηση θα ασκήσει έντονες πιέσεις σε όλους τους βουλευτές για να αποσπάσει την ψήφο τους και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όπως είπε να πείσει το λαό πως δεν πρέπει να υποκύψει στην «επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης που επιχειρείται”.

Όλες οι επισημάνσεις του κ. Τσίπρα έχουν το… βλέμμα στις πρόωρες εκλογές που είναι πολύ πιθανό να προκύψουν εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό πρότεινε η Πολιτική Γραμματεία να τεθεί σε διαρκή συνεδρίαση και κάλεσε όλα τα μέλη της να είναι έτοιμα για την επόμενη ημέρα αφού εμφανίσθηκε βέβαιος ότι δεν θα προκύψουν οι 180 βουλευτές.

Τέλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει την διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολίασε πως ο κ. Σαμαράς κινήθηκε εξ ανάγκης και υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής απαιτείται σοβαρότητα, εγρήγορση και αποφασιστικότητα.
 
Top