«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην ίδρυση νέου κόμματος, καλώντας τον να διαλέξει όποια θέση θέλει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε έκπληκτος από την στάση του Φώτη Κουβέλη.



Σε ερώτηση για την αναμενόμενο νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «περιμένω τον κ. Παπανδρέου να ανταποκριθεί σε ένα καθήκον που είναι αυτονόητο, ιδίως για έναν πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που φέρει και το όνομα Παπανδρέου. Να συστρατευθεί στα ψηφοδέλτιά μας, όπου θέλει, στο Επικρατείας ή σε οποιαδήποτε Περιφέρεια και να συμβάλλει σε ένα συνέδριο μετεκλογικά, το οποίο θα είναι ουσιαστικό και ανανεωτικό».



«Ο καθένας έχει όρια στη σκέψη του. Εγώ το θεωρώ αδιανόητο, εκτός ιστορικού ορίζοντα και εκτός των δεδομένων της πολιτικής μας ζωής, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται για το πολιτικό του μέλλον.



Εξαπολύοντας «πυρά» στην Αντιπολίτευση, επεσήμανε πως μετά τις Ευρωεκλογές είχαν θέσει θέμα μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στάση η οποία ώθησε στην επίσπευση της προεδρικής εκλογές και δυσκόλευε την διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές.



«Όχι αυτοδυναμία, όχι διπλές εκλογές, όχι ακυβερνησία, αλλά όχι και άλλοθι στον οποιοδήποτε να λέει "εγώ έλεγα διάφορα ανεύθυνα και δημαγωγικά, αλλά τώρα δεν είμαι αυτοδύναμος και δεν μπορώ να τα κάνω"», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, σχολιάζοντας την στάση του Φώτη Κουβέλη δήλωσε «είμαι έκπληκτος!».




 
Top