Οταν η εφορία δεν μπορεί να «βρει» ηλεκτρονικά κάποιον φορολογούμενο για να του παραδώσει ειδοποιητήριο για χρέη, θα τον ψάχνει στο χώρο εργασίας.

Στους χώρους εργασίας, στις κατοικίες, ακόμη και στα νοσοκομεία ή στις φυλακές θα ψάχνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τους οφειλέτες του Δημοσίου και τους φοροφυγάδες για να τους κοινοποιήσουν ειδοποιητήρια για ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία ή αποφάσεις επιβολής πρόσθετων φόρων, προστίμων, τόκων και προσαυξήσεων! 

Σε περίπτωση που οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν βρίσκουν τους φορολογούμενους, θα πρέπει να κοινοποιούν τα ειδοποιητήρια ή τις αποφάσεις τους σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους ή υπαλλήλους τους που τυχαίνει να βρίσκονται στους χώρους κατοικίας ή εργασίας!

Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η κοινοποίηση των παραπάνω πράξεων μέσω Διαδικτύου ή ταχυδρομείου θα πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία της επίδοσης στα χέρια των ίδιων των φορολογουμένων. Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζονται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων: 

* Οι επιδόσεις προς τους ιδιώτες διενεργούνται προσωπικώς στους ίδιους ή στους νόμιμους αντιπροσώπους ή στους εκπροσώπους ή στους δικαστικούς πληρεξουσίους ή στους αντικλήτους τους στην κατοικία ή στο χώρο εργασίας.
* Στην περίπτωση που τα ως άνω πρόσωπα απουσιάζουν από την οικία τους το έγγραφο παραδίδεται στο σύζυγο ή οποιονδήποτε από του συγγενείς ή σε μέλος του προσωπικού, εφόσον τα πρόσωπα αυτά συνοικούν μαζί τους και, σε περίπτωση μη ανεύρεσης κανενός από τα παραπάνω πρόσωπα, σε οποιονδήποτε από τους λοιπούς συνοίκους.
* Στην περίπτωση που τα παραπάνω πρόσωπα απουσιάζουν από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο όπου εργάζονται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνεταίρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο, που εργάζεται στον ίδιο χώρο.
* Αν εκείνος στον οποίο πρόκειται να γίνει η επίδοση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ή κρατείται σε φυλακή, αυτή γίνεται στο διευθυντή του νοσοκομείου ή της φυλακής εφόσον, σύμφωνα με βεβαίωση του νοσοκομείου ή της φυλακής, η οποία μνημονεύεται στην έκθεση επίδοσης, η επικοινωνία μαζί του δεν είναι δυνατή.
(Ελεύθερος Τύπος)
 
Top