Του Γιάννη Γεωργόπουλου


Η κινέζικη παροιμία που θέλει μια εικόνα να είναι χίλιες λέξεις, αποτυπώθηκε... το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας.


Πρωταγωνιστής ένας δικυκλιστής της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος στη διασταύρωση των οδών Παντανάσσης και Μαιζώνος σταμάτησε τον οδηγό ενός smart, μέσα στο οποίο εκτός από αυτόν επέβαιναν η γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά.


Στο ερώτημα γιατί μέσα στο αυτοκίνητο που επιτρέπονται δύο άτομα, επέβαιναν τέσσερις και μάλιστα οι δύο από αυτούς ήταν μικρά παιδιά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, η απάντηση – άλλοθι του οδηγού ήταν, πως δεν είχε χρήματα για να μετακινήσει όλη την οικογένεια με ταξί με αποτέλεσμα να επιλέγει αυτόν τον τρόπο μεταφοράς τους παρόλο που είναι επισφαλείς.


Ο διάλογος εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια πολλών πεζών και οδηγών, αλλά η συνέχεια ήταν τέτοια που ξάφνιασε άπαντες ευχάριστα.


Ο αστυνομικός ζήτησε από τον οδηγό του smart να αποβιβάσει την γυναίκα με τα δύο ανήλικα παιδιά και εκεί που όλοι περίμεναν πως η επόμενη κίνηση του θα ήταν να προχωρήσει στην επίδοση κλήσης, σταμάτησε ένα ταξί , επιβίβασε την γυναίκα με τα δύο παιδιά σε αυτό και δηλώνοντας πως τα έξοδα μεταφοράς τους στο σπίτι τα επωμίζεται αυτός, ζήτησε από τον πατέρα τους να πει στον οδηγό του ταξί την διεύθυνση.


Η συγκεκριμένη κίνηση συνοδεύτηκε από τα χειροκροτήματα όσων παρακολουθούσαν την σκηνή , ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να συγχαρούν τον αστυνομικό.


Μάλιστα για αρκετή ώρα μετά την αποχώρηση και του αστυνομικού από την διασταύρωση της Μαιζώνος με την Παντανάσσης, αυτόπτες μάρτυρες σχολίαζαν θετικά την στάση του ένστολου, επισημαίνοντας πως τέτοιες εικόνες ομορφύνουν την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας και δίνουν άλλη διάσταση στο ρόλο της.


Πηγή

 
Top