«Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ας ξαναβρεθούμε» δήλωσε με νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου από την Κοζάνη, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού.



«Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες» τόνισε στην ομιλία του ο πρώην Πρωθυπουργός προειδοποιώντας: «Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή».







Η πρότασή μου είναι η μόνη διέξοδος για Πρόεδρο



Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόταση που έκανε για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.



«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτή η πρόταση που κατέθεσα προ ημερών, είναι πρόταση υπέρβασης του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησαν τη χώρα και μαζί είναι πρόταση προοπτικής και μιας βιώσιμης πορείας» είπε και πρόσθεσε:





«Βεβαίως, για την διασφάλιση μιας βιώσιμης πορείας για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο».



Υποστηρίζοντας πως «ακόμη και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει χρόνος, αν έστω και αυτήν την ύστατη ώρα, πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον», ο πρώην Πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση αυτή με την οποία ζητά:



-Να καταστεί άμεσα δυνατή, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει:



-Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.



-Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.



-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση - προτείνω και διεθνή διάσκεψη με πρωτοβουλία μας - για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.



-Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.



-Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα



-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».









Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Top