Οι δύο εγγονοί του Roger Baillon, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο εξοχικό του παππού τους, ήρθαν αντιμέτωποι με μία όμορφη έκπληξη, καθώς ανακάλυψαν ότι σε αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης βρίσκονταν 60 συλλεκτικά αυτοκίνητα από τις δεκαετίες του 30' και του 50'.



Τα θρυλικά οχήματα έχουν υποστεί πολλές φθορές από το πέρασμα του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι σκουριασμένα, ωστόσο οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μπορούν μετά από μια σειρά εργασιών να τα επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση.



Η συλλογή, που εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερο από 12 εκατομμύρια λίρες, πριν περάσει στην κατοχή του Baillon άνηκε αρχικά στον Αιγύπτιο βασιλιά Φαρούκ και αποτελούνταν από περίπου 120 αυτοκίνητα. Ενώ, μια από τις Ferrari της συλλογής χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας της Jane Fonda και του Alain Delon, "Les félins".



Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της συλλογής την αγόρασε, θέλοντας να δημιουργήσει ένα μουσείου που θα φιλοξενούσε τα σπάνια εκθέματά του, ωστόσο δεν τα κατάφερε, μάλιστα αναγκάστηκε να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος της συλλογής γιατί χρειαζόταν χρήματα. Έτσι, 50 από τα αυτοκίνητα της συλλογής πουλήθηκαν και το όνειρο του μουσείου εγκαταλείφθηκε, όπως εγκαταλείφθηκαν και τα αυτοκίνητα στην τύχη τους.



Οι νεότεροι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να βγάλουν τη συλλογή σε δημοπρασία στις 6 Φεβρουαρίου του ερχόμενου έτους, ενώ αναφέρεται τα αυτοκίνητα, στο οποία δεν μπορούν να αποκατασταθούν οι ζημιές θα δοθούν ως ανταλλακτικά.








 
Top