Πέντε χρόνια μετά το σκάνδαλο Ασπίς Πρόνοια και ένα χρόνο μετά την σύσσωμη προφυλάκιση όλης της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη, για το μεγαλύτερο «κανόνι» στην Ελληνική Ασφαλιστή αγορά , οι δεκάδες χιλιάδες θύματα ασφαλισμένοι και επενδυτές αναζητούν ακόμα το «χρώμα» τους χρήματος από τις οικονομίες τους που είχαν επενδύσει στις εταιρίες του «ασφαλιστικού» του ομίλου.
Μάλιστα εξανεμίστηκαν και οι όποιες ελπίδες είχαν για αποζημιώσεις από το Κράτος ,που υποτίθεται ασκούσε εποπτεία στις ασφαλιστικές του εταιρίες και δεν έβλεπε την ασφαλιστική πυραμίδα που είχε δημιουργηθεί, μετά την πρόσφατη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε ότι υπάρχει μηχανισμός αποζημίωσης τους από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής των ασφαλιστικών εταιριών.
Ένα μηχανισμό που δημιούργησε το Κράτος μετά το ξέσπασμα του «σκανδάλου» και το κλείσιμο των εταιριών του Παύλου Ψωμιάδη . Δηλαδή, με απλά λόγια δημιούργησε ένα μηχανισμό που δεν είχε πόρους τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει είναι ελάχιστα, έτσι οι ασφαλισμένοι θύματα δεν μπορούν να ελπίζουν τουλάχιστον για τώρα ή στο άμεσο μέλλον ότι θα αποζημιωθούν έστω και στο 70% που λέει και η απόφαση του ΣτΕ.
Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Παύλος Ψωμιάδης βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού εκτίοντας ποινή φυλάκισης 8 ετών για την Ασπίς Πρόνοια και την πλαστή εγγυητική επιστολή που είχε προσκομίσει στην εποπτική αρχή , ενώ παράλληλα είναι και προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της Ασπις Capital , για την οποία προφυλακίστηκαν, πριν ένα χρόνο, και τρία μέλη της οικογένειας του ( σύζυγος, γιός και κόρη) που συμμετείχαν στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών.
Η Ασπίς Capital, αν και μη άμεσα εμπλεκόμενη με τις δύο ασφαλιστικές εταιρίες ( Aσπις και Commercial Value), έριξε επίσης κανόνι σε πολλούς επενδυτές και υπήρξε ξεχωριστή δικογραφία .

Τα ακίνητα της οικογένειας και οι συμφωνία για αποζημιώσεις

Μπορεί ο όμιλος των ασφαλιστικών να είχε μεγάλες «τρύπες» και να κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος αλλά η οικογένεια Παύλου Ψωμιάδη είχε μια σειρά από τεράστιας αξίας ακίνητα.
Σύμφωνα με το capital.gr αυτά είναι μεταξύ άλλων, κτίριο επί της Βασ. Σοφίας, ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και στη Λεωφ. Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στου ΦΙΞ, και δυο πολυκατοικίες, η μια στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στις Σέρρες.
Πέρα τις ποινικής δίωξης ( που οδήγησε σύσσωμη την οικογένεια στη φυλακή) περίπου 400 επενδυτές της Ασπίς Capital διεκδίκησαν αστικά την αποζημίωση του και υποθήκευσαν αρκετά από αυτά τα ακίνητα. Στην συνέχεια μετά από διαπραγματεύσεις η οικογένεια Ψωμιάδη συμφώνησε με τους επενδυτές να εκχωρήσει τα πιο πάνω ακίνητα.
Αυτή η συμφωνία στην ουσία άνοιξε και την πόρτα των φυλακών για την σύζυγο την κόρη και τον γιο του Παύλου Ψωμιάδη που από προχθές είναι ελεύθεροι με διάταξη του ανακριτή που τους είχε προφυλακίσει . Μάλιστα θα μπορούσε να είχε ανοίξει και για τον ίδιο τον Παύλο Ψωμιάδη αν δεν υπήρχε η έκτιση της ποινής των 8 ετών που έχει καταδικαστεί για τις Ασφαλιστικές εταιρίες που κατέρρευσαν.
πηγη
 
Top