"Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ"...


Η νέα διοίκηση του Δήμου μας, με μια άνευ προηγουμένου, είναι η αλήθεια, σαρωτική διάθεση, να αλλάξει τα πάντα στον μέχρι τώρα τρόπο άσκησης της διοίκησης, έχει επιδοθεί, μετ’ επιτάσεως στην διανομή χαρτζιλικιών υπό τον κομψό τίτλο « έγκριση ή μη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνδημότη μας». Λειτουργεί, δηλαδή όπως ακριβώς λειτουργούσαν και οι προηγούμενες διοικήσεις, όχι για λύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα αλλά προκειμένου να αποκτήσουν μελλοντικούς ψηφοφόρους.
Έτσι λοιπόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, κάθε εβδομάδα φέρνει και τέσσερα - πέντε, τουλάχιστον θέματα υπό αυτό τον τίτλο.
Σύμφωνα με το αρθρ. 202 παρ. 2 Ν.3463/2006 επί του οποίου στηρίζονται οι εισηγήσεις για το θέμα αυτό, προβλέπεται ότι « Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης επιτρέπεται να χορηγούνται στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβίωσης ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα».
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι παροχές αυτές γίνονται όταν υπάρχει έκτακτη και σοβαρή ανάγκη και όχι όταν υπάρχει μια συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη κατάσταση π.χ. άνεργος (Ελεγκτικό Συνέδριο, Τμήμα 7ο, Πράξη 44/2005, ίδιο 125/2006) .
Έτσι η νομιμότητα των παροχών αυτών ελέγχεται ως μη νόμιμη και είναι πιθανόν, κάποια στιγμή να καταλογιστούν στους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν και ψήφισαν τις αποφάσεις αυτές.
Εμείς θεωρούμαι ότι αυτός ο τρόπος, το παραμάγαζο εν ολίγοις με τα χαρτζιλίκια, που εμπνεύστηκαν σε αλήστου μνήμης εποχές άλλοι και συντηρεί η σημερινή διοίκηση δεν αποτελεί λύση και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική ένδεια, μερίδας, των συμπολιτών μας.
Πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε τον Δήμο μας παραγωγικό.
Πρέπει και οφείλουμε να ξεφύγουμε από την λογική, μόνο, της απλής παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες.
Πρέπει και οφείλουμε να αποκτήσουμε αναπτυξιακή βλέψη για ένα δήμο σύγχρονο, που βλέπει, αφουγκράζεται και υλοποιεί καταστάσεις για τους δημότες του.
Αυτή τη ματιά, αυτό το όραμα περιγράψαμε στο πρόγραμμά μας.
Αυτά τα στοιχεία αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε να πετύχουμε.
Για την Δημοτική κίνηση «αν.α.Σ.α.»,
ο επικεφαλής της και Δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Δημήτρης Κωνσταντινίδης.
 
Top