Στο πλευρό των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», που χρειάζονται στήριξη και αγάπη, θα βρεθεί η ΝΕΡΙΤ σε συνεργασία με τον Αθήνα 9.84. μέσω ραδιομαραθωνίου.Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.


Παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Βλέποντας την ανείπωτη φτώχεια και την εξαθλίωση των παιδιών αυτών ο πατέρας Αντώνιος δε δίστασε να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το έργο που εκτός από έργο αγάπης είναι για εκείνον έργο ζωής.

Μαζί με μια ομάδα εθελοντών  που πλαισιώνουν ανιδιοτελώς τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά με διάθεση προσφοράς και αγάπης, η «Κιβωτός του Κόσμου» συγκεντρώνει σήμερα περίπου τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας. 


Τα παιδιά, Ελληνόπουλα κυρίως, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της «Κιβωτού του Κόσμου» μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν σήμερα την κοινωνία μας.


Με μοναδικό σύμμαχο την εν Χριστώ Αγάπη και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, έχουμε αναλάβει την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους με φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδονται καθημερινά από εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρονται αφιλοκερδώς σε αυτό το έργο αγάπης, καθώς και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με εργαστήρια κεραμικής, αγιογραφίας και πληροφορικής, που με πολύ κόπο και μεράκι καταφέραμε να δημιουργήσουμε. Διδάσκονται επίσης ξένες γλώσσες, παραδοσιακοί χοροί και λαϊκά μουσικά όργανα. Επίσης λειτουργούμε και παιδικό σταθμό. Το καλοκαίρι φροντίζουμε για τις διακοπές των παιδιών στην κατασκήνωσή μας  και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Η κοινωνική μας υπηρεσία διαπραγματεύεται όλες τις αιτήσεις βοηθείας.


Στόχος του πατρός Αντωνίου είναι να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός οι άστεγες, αλλά και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα, πληρώνοντας μισθώματα μικρών κατοικιών και δίδοντας οικονομικά βοηθήματα στις μητέρες αυτές για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, και ταυτόχρονα βρίσκοντας εργασία στη  μητέρα με απώτερο σκοπό να σταθεί στα πόδια της, να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και την ευθύνη των παιδιών της.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύθηκε το Νοέμβριο του 2003 σε μία συγκινητική τελετή στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις πάνω στη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα.


Επίσης, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία επέλεξε την «Κιβωτό του Κόσμου» ως «το φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ελλάδα για το έτος 2003». Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε για το έργο της από την UNESCO. Στις 5 Δεκεμβρίου του 2005 σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύτηκε από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.
Επιπροσθέτως, σε ένα δεύτερο χώρο ετοιμάστηκε και λειτουργεί από το 2008 ξενώνας δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή προέκυψε μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτού του πληθυσμού που δεν είχε που την κεφαλή κλίναι.


Επίσης, επί καθημερινής βάσης κι επί σειρά ετών προσφέρουμε φαγητό σε 1.300 άτομα, ως επί το πλείστον άγαμες και άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους.


Λόγω, λοιπόν του μεγάλου αριθμού των αστέγων μητέρων, προσφύγων και μη, η Κιβωτός του Κόσμου συνεχίζοντας την παράδοση αρωγής και στήριξης μητέρας και παιδιού, προχωρά στη δημιουργία νέου κέντρου υποδοχής και φροντίδας για την άστεγη και κακοποιημένη μητέρα.


Ακόμα, το Νοέμβριο του 2012 σε έτερο τριώροφο κτίριο στον Πειραιά ολοκληρώθηκαν οι επισκευαστικές εργασίες μικρής κλίμακας και χρησιμοποιείται ως ξενώνας - σπίτι για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών δυναμικότητας 40 κλινών.


Επίσης  το Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε η διανομή τροφίμων μέσα από το κοινωνικό μας  παντοπωλείο, που εξυπηρετεί 150 οικογένειες.
    
Κιβωτός του Κόσμου - Νέα δομή στη Χίο 
Το έναυσμα ήταν η έκκληση του δήμου Ομηρούπολης  Χίου, όταν εξηγώντας τα προβλήματα από τα οποία μαστίζεται το νησί σήμερα ζήτησαν την βοήθεια του πατρός Αντωνίου για να δημιουργηθεί μια Κιβωτός στο νησί που θα έχει μοναδικό σκοπό να βοηθήσει και να περιθάλψει παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που έχουν χτυπηθεί από διάφορα κοινωνικά προβλήματα που έχουν σημαντικές επιπτώσεις  όπως η εγκατάλειψη, η απόρριψη, η φτώχεια,  η ανεργία η βία και όπως συνήθως, με τα παιδιά να είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της ζοφερής κατάστασης.


Παρεχωρήθη για αυτόν το σκοπό από το Δήμο Ομηρούπολης ένα σύμπλεγμα  μικρών σπιτιών σε ένα τουριστικό χωριό πάνω στο Αίπος, κοντά στο Βροντάδο, το οποίο είχε μείνει ανενεργό χωρίς να αξιοποιηθεί ποτέ. Υπάρχουν 35 σπιτάκια στο χωριό όπου θα φιλοξενούνται παιδάκια εγκαταλειμμένα  που έρχονται στην Κιβωτό με εισαγγελική εντολή έχοντας απομακρυνθεί από το περιβάλλον στο οποίο διαμένουν  γιατί έχει κριθεί ακατάλληλο λόγω μεγάλης κακομεταχείρισης.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα ασφαλές Σπίτι σε κάθε παιδί  που έρχεται στην  Κιβωτό για νʼ αλλάξει τη ζωή του, καθώς και την ευκαιρία να μορφωθεί και να αναπτυχθεί μέσα από φροντίδα και αγάπη και θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά πέραν των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως στέγαση, σίτιση, ένδυση-υπόδηση να μπορούν να έχουν καθημερινή βοήθεια στα μαθήματά τους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη.


Το νέο αυτό εγχείρημα της Κιβωτού θα αποτελέσει φάρο ελπίδας και μεγάλη ανακούφιση του εκεί πληθυσμού, καθώς διαπιστώσαμε ότι σε ολόκληρο το Αιγαίο δεν υπάρχει  μια δομή σαν την Κιβωτό που να μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά και να προσφέρει τόσες κοινωνικές υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον κατανόησης, στοργής και αγάπης.
            
Η Δομή στη Χίο εγκαίνιαστηκε τον Σεπτεμβριο του 2014.
Πληροφορίες σχετικά με τη δομή στη Χίο καλέστε στο τηλ. 210 5141935 και 22710 81953. 

Σπιτι Φιλοξενίας για τα παιδιά στην Πωγωνιανή, Ιωαννίνων ( Απρίλιος 2014)

Η Πωγωνιανή είναι ένα χωριό της Ηπείρου, ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και απαριθμεί 60 μόνιμους κατοίκους. Εδώ λοιπόν, σε αυτό το ιδιαίτερα ευάλωτο σημείο της Ελλάδος, ήρθαμε και εγκατασταθήκαμε για να δημιουργήσουμε το πρώτο παράρτημα της Κιβωτού στην επαρχεία. Το όραμά μας διπλό: αφενός να δημιουργήσουμε μια καινούρια οικογένεια για όλα τα παιδιά της Ηπείρου που αναζητούν την αγάπη και την ασφάλεια, αφετέρου να δώσουμε πνοή και ανάπτυξη σε έναν τόπο που δυστυχώς ερημώνει και που το ελληνικό στοιχείο κοντεύει να εκλείψει.


Το Σπίτι μας αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 31 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιών. Ο αριθμός μας όμως ολοένα και μεγαλώνει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υποδεχθούμε νέα μέλη στην οικογένειά μας αφού το Σπίτι μας είναι σε θέση να φιλοξενήσει 120 παιδιά! Παιδιά που δυστυχώς είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής από την τρυφερή τους ηλικία, αλλά και που εξοπλίστηκαν με θάρρος, δύναμη και κουράγιο για να αφήσουν πίσω τους κάθε τι στενάχωρο και να κάνουν μία νέα αρχή σε ασφαλές περιβάλλον. Αυτό προσπαθούμε όλοι να προσφέρουμε στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου εδώ στην Πωγωνιανή.


Τα μεγάλα μας παιδιά μετεγγράφηκαν στο Γυμνάσιο της Πωγωνιανής, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά από τον αριθμό των παιδιών μας, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του το Δημοτικό σχολείο του Χωριού για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μικρότερων παιδιών μας! Το Δημοτικό σχολείο του χωριού ήταν κλειστό τα τελευταία χρόνια καθώς ο αριθμός των παιδιών του χωριού δε δικαιολογούσε τη λειτουργία του, ύστερα όμως από την άφιξη των παιδιών της Κιβωτού τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.


Παράλληλα με την έναρξη του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου, δημιουργήσαμε ξεχωριστές δραστηριότητες για τα παιδιά ώστε το σχολείο τους να πάρει γεωργική μορφή. Τα παιδιά μας τώρα ασχολούνται με την καλλιέργεια των κήπων τους και αναλαμβάνουν τη φροντίδα του κοπαδιού μας που αποτελείται από μικρά κατσικάκια και αρνάκια. Έχοντας το κάθε παιδί τον προσωπικό του κήπο για να καλλιεργήσει και να φροντίσει, υπό την καθοδήγηση γεωπόνου, μαθαίνει να αγαπάει τη γη, να σέβεται τη φύση, να είναι υπεύθυνο απέναντι σε αυτό που έχει αναλάβει και να διοχετεύει θετικά την ενέργειά του σε κάτι αγνό και δημιουργικό. Άμεσα αναμένουμε να μας έρθουν και οι πρώτες κοτούλες, τα μελίσσια και τα μοσχαράκια που θα συμπληρώσουν τη φάρμα μας! Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να κάνουμε το σχολείο μας Γεωργικό, 

Εθελοντές

Από ιδρύσεως της Κιβωτού ήταν ο απλός ο κόσμος που αγάπησε το έργο και συμπαραστάθηκε με όποιο τρόπο μπορούσε. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι στο πλάϊ μας όλα αυτά τα χρόνια, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο αγάπης, δείχνοντας με τον τρόπο τους την αγάπη τους για την Κιβωτό και τον ανθρωπισμό τους κάνοντας τα παιδιά πο χαρούμενα και βοηθώντας να μη τους λείπουν πολλά, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στο έργο της Κιβωτού.

Όι εθελοντές φοντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως:
σίτιση - ένδυση - υπόδυση - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - ψυχαγωγία - πολιτισμός - σχολική ένταξη καθημερινά φροντιστηριακά μαθήματα δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου - επαγγελματική αποκατάσταση - κοινωνική ένταξη και πνευματική καθοδήγηση.


Η αγάπη και συμπαράσταση αυτών των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική για εμάς και είναι κάτι που μας συγκινεί βαθύτατα.
  
Αιτήσεις εθελοντών γίνονται κυρίως κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 10:00-14:00.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές μας, μπορούν να βοηθήσουν ως εξής:
Βοηθώντας στην ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών,(δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). 
Βοηθώντας στην προετοιμασία του καθημερινού γεύματος (μαγείρεμα, σερβίρισμα κλπ).
Συνοδεύοντας παιδιά σε ιατρικά ραντεβού, (νοσοκομεία, οδοντιάτρους κλπ).
Πραγματοποιώντας μικρομεταφορές (πχ. παραλαβή φαρμάκων ή πραγμάτων). 
Προσφέροντας υπηρεσίες, ανάλογα την ειδικότητα, (πχ γιατρός, δικηγόρος, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κλπ).

Καθ 'ολη τη διάρκεια του σχολικού έτους υπάρχει ανάγκη σε Εθελοντές  και ειδικά σε δασκάλους - παιδαγωγούς για παιδιά Δημοτικού (για ενισχυτική Διδασκαλία 14:30-17:00). 
Επίσης, σε ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές. 

Αυτή την περίοδο εκτάκτως χρειαζόμαστε παιδοψυχολόγους.

Προγράμματα και δραστηριότητες
Κέντρο εκπαίδευσης, στήριξης και φροντίδας του παιδιού
Καθημερινά στη Κιβωτό απασχολούνται όλα τα παιδιά των οικογενειών που βρίσκονται υπό την σκέπη της Κιβωτού του Κόσμου. Τα προγράμματα που προσεκτικά έχουν σχεδιαστεί για τα παιδιά μας, αφορούν:
Σίτιση
Καθημερινά στη Κιβωτό του Κόσμου παρέχεται μαγειρεμένο μεσημεριανό γεύμα για 400 παιδιά.
Ενισχυτική διδασκαλία
Ένας από τους βασικότερους στόχους μας είναι η εκπαίδευσή και σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Γι' αυτό το λόγο κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι να εκπαιδεύσει εθελοντές-εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσφέρουν στα παιδιά με τη μορφή της ενισχυτικής διδασκαλίας την προετοιμασία των σχολικών μαθημάτων για την επόμενη μέρα του σχολείου ενώ μέσω του τετραδίου επικοινωνίας που τηρείται, ο κάθε γονέας ενημερώνεται καθημερινά για την πρόοδο του παιδιού και για όσα μαθήματα έχουν μείνει για την επόμενη μέρα και εκείνος έχει την ευθύνη της περάτωσής τους.
Δραστηριότητες
Ένα από τα προγράμματά μας είναι οι απογευματινές δραστηριότητες, που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν, να διασκεδάσουν, να γυμνάσουν, να εκπαιδεύσουν αλλά κυρίως να δώσουν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εκτός του σχολείου και που ο ίδιος ο γονέας σε οποιαδήποτε περίπτωση θα αδυνατούσε να πληρώσει κάποιο εξωτερικό ιδιωτικό πρόγραμμα.
Οι Δραστηριότητες που συμμετέχουν τα παιδιά μας είναι οι εξής: Εργαστήρι σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού, ομάδα ποδοσφαίρου, ομάδα καλαθοσφαίρισης, μαθήματα αυτοάμυνας, αερόμπικ, χορωδία, ομάδα εφημερίδας, γυμναστική, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, παραδοσιακοί χοροί και μουσικά όργανα.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Τα παιδιά και οι οικογένειες μας, είναι ανασφάλιστες και η ιατροφαρμακευτική τους μέριμνα αποτελεί πρώτιστο μέλημα μας. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περιλαμβάνει τη παροχή ιατρικών επισκέψεων και εξετάσεων σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και παρέχοντας τους τη φαρμακευτική τους αγωγή που ενδείκνυται σε κάθε  περίσταση. Επιπλέον πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και εξετάσεις των παιδιών στο χώρο της Κιβωτού του Κόσμου από εθελοντές ιατρούς.
Εκμάθηση ξένων γλωσσών
Κατά τις απογευματινές ώρες, λειτουργεί τμήμα εκμάθησης ξένων γλωσσών- απαραίτητο εφόδιο για κάθε μαθητή. Καθημερινά, έμπειροι εθελοντές στελεχώνουν τα ολιγάριθμα τμήματα ξένων γλωσσών.
Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης
Για τα μεγαλύτερα παιδιά, που οι εκπαιδευτικές ανάγκες ολοένα και αυξάνονται, πραγματοποιούνται εκτός της Κιβωτού, δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα μέσης εκπαίδευσης, ώστε όλα τα παιδιά να προετοιμαστούν κατάλληλα τόσο για την απόφασή τους για την μετέπειτα επαγγελματική τους ζωής, όσο όμως και για την επιτυχία τους σε κάποια σχολή.
Εκμάθηση Ελληνικών
Τις πρωινές ώρες λειτουργεί το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για παιδιά που αφενός δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και είναι εκτός σχολικού συστήματος. Στόχος είναι η άμεση ένταξη τους στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύνολο. Ο τρόπος με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται, είναι όλα τα παιδιά να παρακολουθούν για ένα σχολικό έτος το πρόγραμμα, με τη κατάλληλη διαμορφωμένη μέθοδο στην οποία εκπαιδεύεται κάθε εθελοντής. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι εκείνα που αναγκάζονται να εργαστούν για να στηρίξουν την οικογένεια τους. Για την αποφυγή της παιδικής εργασίας, δίνεται η απαραίτητη βοήθεια, ώστε όλα τα παιδιά να καταφέρουν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες της ηλικίας τους και όχι να στερούνται το αυτονόητο λόγω οικονομικών και κοινωνικών δυσκολιών.
Παιδικός σταθμός
Σε ξεχωριστό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο εκπαίδευσης-στήριξης & φροντίδας του παιδιού , λειτουργεί ο παιδικός σταθμός μας. Ένας ξεχωριστός παιδικός σταθμός στον οποίο καθημερινά απασχολούνται οι 50 λιλιπούτειοι μαθητές μας. Το στολίδι της Κιβωτού του κόσμου έχει ως στόχο την ανακούφιση της  μόνης-μητέρας, ώστε να είναι δυνατή η εργασιακή της απασχόληση. Στόχος μας οι μητέρες να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να παραμείνουν μαζί με το παιδί, μεγαλώνοντας το με αξιοπρέπεια δίνοντας τους τα εφόδια να αναλάβουν την ευθύνη του γονεϊκού τους ρόλου.
Ως εκ τούτου η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που βρίσκονται στο παιδικό μας σταθμό είναι από μονογονεϊκές οικογένειες. 
Στόχος δεν είναι μόνο η δημιουργική απασχόληση και η φύλαξη των παιδιών αλλά η εκπαίδευση και η πνευματική καλλιέργειά τους.

Κοινωνική Υπηρεσία
Η κοινωνική υπηρεσία της Κιβωτού του Κόσμου υποδέχεται  τις νέες αιτήσεις βοήθειας, ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα της Κιβωτού νέα  περιστατικά είτε να παραπέμπονται στις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχοντας πάντα την  εξέλιξη του αιτήματος του ωφελούμενου.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί, πραγματοποιούν επιτόπιες  επισκέψεις και παρεμβάσεις ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και οι  ανάγκες των οικογενειών. Επιπλέον, λαμβάνουν το κοινωνικό ιστορικό της  οικογένειας, τις εγγράφουν στα προγράμματα και εξυπηρετούν ολιστικά τη μητέρα  και το παιδί.
Επιπρόσθετα, φροντίζουν ώστε να πραγματοποιηθεί όλο  εκείνο το φάσμα των επικοινωνιών και των διασυνδέσεων με τις υπηρεσίες  παραπομπής και εξυπηρέτησης των παιδιών και των οικογενειών τους. Παρέχουν  συμβουλευτική στήριξη στις οικογένειες και τα παιδιά μέσω ατομικών και ομαδικών  συναντήσεων, ενώ προωθούν μέσω εργασιακής συμβουλευτικής τις μητέρες
Συνεργάζονται με Δημόσιες υπηρεσίες και ΜΚΟ.  Διασύνδεουν και παραπέμπουν περιστατικά στις κατάλληλες δομές( αιτήματα  στέγασης, συμβουλευτικής, ψυχολογικής ή και ψυχιατρικής στήριξης,  ιατροφαρμακευτικής μέριμνας, κοινωνικής πρόνοιας). 

                                            Κοινωνικό Παντοπωλείο
Παρόλο που η Κιβωτός έχει ως στόχο τη στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας, οι νέες αιτήσεις βοήθειας, μας «δείχνουν τον δρόμο» για την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης, δεχόμαστε καθημερινά αιτήματα ανθρώπων που πρόσφατα απολύθηκαν από την εργασία τους. Ανθρώπων που μέχρι πρόσφατα, ζούσαν με δικά τους έσοδα μια αξιοπρεπή ζωή, έχοντας τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της οικογένειάς τους. Με την αγάπη και την προσφορά των συνανθρώπων μας ,λειτουργεί στην Κιβωτό το πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο  ανακουφίζει μέχρι στιγμής150 οικογένειες συνανθρώπων μας σε ανάγκες τροφής, ένδυσης και υπόδησης . Με την ανιδιοτελή στήριξη του κόσμου ευελπιστούμε στη συνέχεια του, για την ανακούφιση περισσότερων συνανθρώπων μας

Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί
  
Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, οι αιτήσεις του κόσμου για βοήθεια και οι ανάγκες αυτού αυξάνονται. Καθώς ολοένα και περισσότερες μητέρες βιώνουν την ανέχεια και την έλλειψη μιας ασφαλούς στέγης για εκείνες και τα παιδιά τους, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί».  Με αυτόν τον τρόπο, άστεγες οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο στα 100 διαμερίσματα που ενοικιάζονται από τον οργανισμό μας, με σκοπό την ασφάλεια και πολυεπίπεδη υποστήριξή τους από τις υπηρεσίες του προγράμματος. Στόχος μας είναι η παροχή προστασίας, υποστηρικτικού περιβάλλοντος και η ενδυνάμωση των γονέων, για να μην επιστρέψουν στους δρόμους, αλλά να έχουν ένα καταφύγιο, ώστε να αναλάβουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και επίλυση των δυσκολιών τους. 

  
Στόχος μας είναι να μην ιδρυματοποιούνται τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός οι άστεγες, αλλά και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως για όσο χρειαστεί με οικονομικά βοηθήματα, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν το ενοίκιο ή/και τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη μητέρα ώστε να αναλάβει σύντομα το ρόλο της και να στηρίξει εκείνη την οικογένεια της.

Συνολικά ενοικιάζονται 100 διαμερίσματα και δίνονται οικονομικά επιδόματα σε 400 μονογονεϊκές οικογένειες.



ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Καλώντας από σταθερό τηλ στο 901 11 170 170 (3,67€/κλήση, εντός δικτύου ΟΤΕ)


Στις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς
EUROBANK : 0026 0178 870100 872073
IBAN : GR3702601780000870100872073
SWIFT / BIC:  ERBKGRAA (ΓΙΑ προσφορές από ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) 
Τράπεζα Πειραιώς: 5023 - 032595 - 870
(Paypal και Πειραιώς Easy Pay ισχύουν κανονικά)


Στέλνουμε με sms τη λέξη ΚΙΒΩΤΟΣ στο 19888 (2€/κλήση)

A984
 
Top