Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα στους μικρούς και τους μεγάλους της αγοράς για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κι ενώ χθες εκδικάστηκε στο ΣτΕ το μέτρο του πιλοτικού ανοίγματος των επιχειρήσεων όλες τις Κυριακές σε 10 περιοχές της χώρας.



Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το "Έθνος", οι μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου στην περίπτωση που το ΣτΕ αποφασίσει κατά της σχετικής απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσβάλουν δικαστικά το κυριακάτικο άνοιγμα που ισχύει εδώ και χρόνια για μικρές επιχειρήσεις όπως ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες ποτών, καταστήματα ψιλικών.



Στην περίπτωση που το Συμβούλιο λάβει θετική απόφαση για την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων, τότε οι μεγάλοι της αγοράς δεν αποκλείεται να επαναφέρουν πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων 16 Κυριακές τον χρόνο. Μία κάθε μήνα, τρεις στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μία πριν από το Πάσχα.



Από την άλλη πλευρά, οι εμποροϋπάλληλοι (ΟΙΥΕ) και οι επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ) στην περίπτωση που το ΣτΕ δικαιώσει την προσφυγή τους, τότε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσβάλουν δικαστικά και τη νομοθετική ρύθμιση για τις επτά Κυριακές τον χρόνο.



Ωστόσο, η ΕΣΕΕ (μικρομεσαίοι έμποροι) δεν επιδιώκει να πλήξει τον νόμο για τις επτά Κυριακές, αλλά τάσσεται κατά της πλήρους απελευθέρωσης.





 
Top