Από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκονται στα χέρια των ελβετικών αρχών τρεις Ιρακινοί πολίτες οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους!




Η ανακοίνωση της σύλληψης των τριών αντρών έγινε την Παρασκευή, ενώ η ελβετική εισαγγελία διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με πολλές χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ, για την υπόθεση.





Ο γερμανόφωνος ελβετικός Τύπος είχε αναφερθεί στην υπόθεση των τριών Ιρακινών τον Σεπτέμβριο, όμως οι ελβετικές αρχές είχαν αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο τότε. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η επίσημη ανακοίνωση καθυστέρησε προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα αποτελέσματα της έρευνας στην Ελβετία και το εξωτερικό.



Οι τρεις Ιρακινοί, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται, εξακολουθούν να κρατούνται σε διαφορετικές φυλακές του καντονιού της Βέρνης, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και δεν τους έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.



Η Ελβετία έχει ζητήσει τη συνδρομή ευρωπαϊκών αρχών, ενώ έχει επίσης ξεκινήσει μια κοινή έρευνα της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και του FBI.



Οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών, αφού ενημερώθηκαν από τις ΗΠΑ οι οποίες διεξήγαγαν παρακολουθήσεις, προειδοποίησαν την αστυνομία ότι οι τρεις αυτοί άνθρωποι φέρονται να υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, να έχουν στην κατοχή τους εκρηκτικά ή τοξικά αέρια και να προετοιμάζονται να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες.



protothema.gr

 
Top