Περίπου 40.000 Μασάι θα εκδιωχθούν από τις πατρογονικές τους εστίες στην Τανζανία, καθώς η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι προχώρησε στην αγορά της γης τους από την κυβέρνηση της χώρας. Η δε βασιλική οικογένεια σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη έκταση γης για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων.

Τον περασμένο χρόνο, η κυβέρνηση της Τανζανίας επικύρωσε την αγοραπωλησία της γης, προτείνοντας την χρήση της ως καταφύγιο ζώων, όμως, η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι, τα μέλη της οποίας τελικά αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την έκταση για κυνηγετικούς σκοπούς, κάνοντας έξωση στον τοπικό πληθυσμό των Μασάι.
Ο εκπρόσωπος της αφρικανικής φυλής αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας, προκειμένω να εκφράσει την οργή του για το ξεπούλημα της γης τους και τον εκδιωγμό της φυλής τους από την περιοχή της. Οι Μασάι υποστηρίζουν ότι η πώληση θα οδηγήσει στην κλοπή της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θα επηρεάσει δραματικά τον βιοπορισμό 80.000 ανθρώπων, καθώς η περιοχή είναι ζωτικής σημασίας για την βοσκή των ζώων τους, στα οποία βασίζεται η επιβίωση του νομαδικού πληθυσμού των Μασάι. 

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση της Τανζανίας προσφέρει αποζημίωση ύψους 369,350 λιρών στα μέλη της φυλής, ποσό το οποίο θα καταβληθεί μέσω κοινωνικο-οικονομικών έργων ανάπτυξης, με τους Μασάι να έχουν αρνηθεί, εντούτοις, την πρόταση της κυβέρνησης τους, χαρακτηρίζοντας το ποσό της κρατικής αποζημίωσης ελάχιστο μπροστά στην οικονομική και συναισθηματική αξία της γης τους.

Ε.Μ.
hellasforce.com
 
Top