Σοκ προκαλεί η διαρροή από το γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel, της κοινής έκθεσης που παρήγγειλαν τα υπουργεία Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας για την αγορά εργασίας. Η έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη και προβλέπει για τη Γαλλία χαλάρωση του 35ώρου και πάγωμα των μισθών για μια τριετία ώστε να καταστούν οι επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές.

Το Παρίσι έσπευσε να διευκρινίσει πως το κείμενο δεν είναι ακόμη το «τελικό», ωστόσο η εφημερίδα, Le Figaro αναρωτιέται αν η κυβέρνηση θα αδράξει την ευκαιρία για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Για τη Γερμανία, οι δύο οικονομολόγοι που συνέταξαν την έκθεση, καλούν το Βερολίνο να διπλασιάσει τις επενδύσεις για τις υποδομές, να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες στα 20 δισ. ευρώ έως το 2018, αντί των 10 δισ. ευρώ που προβλέπονται.

Οι προτάσεις αυτές ανήκουν σύμφωνα με το Spiegel στο Γάλλο οικονομολόγο, Ζαν Πιζανί-Φερί, και τον Γερμανό, Χένρικ Εντερλάιν.

Ωστόσο, όταν ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δύο οικονομολόγοι διέψευσαν ότι αυτά είναι τα στοιχεία που περιέχονται στην έκθεση και δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν προς το παρόν να κάνουν ανακοινώσεις.
 
Top