Δυο μόλις μήνες στο τιμόνι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας βρίσκεται ο Χρήστος Βρεττάκος και οι ιδελογικές, πολιτικές “κωλοτούμπες” του εντυπωσιάζουν. Δεν πρόκειται βέβαια για προσωπικές κωλοτούμπες αλλά συνολικά του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, της παράταξής του που στηρίχτηκε από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ ελέω Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Κατάγγελναν τους πάντες προεκλογικά, μηδένιζαν το έργο όλων όσων έχουν συμμετάσχει σε Διοικήσεις του Δήμου από το 1974 μέχρι σήμερα, υπόσχονταν μια “άλλη” αντίληψη, μια “άλλη” πορεία. Το αποτέλεσμα; Προχωρούν στην πεπατημένη, αλλάζοντας με περισσή ευκολία αρχές, θέσεις, απόψεις.
Μήπως είμαστε αυστηροί; Δείτε μερικά παραδείγματα και κρίνετε:
  • ‘Εφερε ως Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, το Πρόγραμμα ουσιαστικά του Λουκά Τζανή προσπαθώντας να το λανσάρει ως “διαφορετικό”, ως ενδεικτικό μιας “¨άλλης” αντίληψης.Τίποτα. Ήταν το Πρόγραμμα του Τζανή.
  • Προεκλογικά, τα στελέχη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ απαιτούσαν από τον Δήμο να καλύπτει οικονομικά τις δαπάνες των σχολείων για ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ και Θέρμανση. Είχαν ασκήσει μάλιστα έντονη κριτική σε στελέχη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ που είχαν “τολμήσει” να εκφράσουν την άποψη ότι ο Δήμος δεν μπορεί να το κάνει αυτό με βάση την οικονομική του κατάσταση. Τώρα, πάρα πολύ άνετα ο κύριος Χρήστος Βρεττάκος και παρά τα όσα υποσχόταν είπε ακριβώς αυτές τις θέσεις, ξεχνώντας οποιαδήποτε δέσμευση.
  • Παλαιότερα, κατακεραύνωναν επιλογές ευέλικτων μορφών απασχόλησης (π.χ με δίμηνες κλπ συμβάσεις) Τώρα προχωράει κανονικότατα σε προσλήψεις συμβασιούχων και όχι μόνο. Στην Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προέβλεψε τριπλασιασμό έως τετραπλασιασμό των θέσεων των συμβασιούχων!!! Είπατε τίποτε;
  • Προεκλογικά, αλλά και μετά τη νίκη του στις τελευταίες εκλογές, είχε τονίσει με τοποθέτησή του μέσα σε συνεδρίαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, οτί ηπάρχουν δεκάδες σκέψεις στην παράταξή του για το πως θα επαναλειτουργήσουν φέτος τα Καλλιτεχνικά Τμήματα και οι Αθλητικές Ακαδημίες καταγγέλοντας τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης κλπ κλπ. Τώρα φαίνεται ότι ήδη οι ιδέες στέρεψαν και ότι τα τμήματα δεν θα λειτουργήσουν και φέτος. Και όχι μόνο αυτό. Σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκε από πρώην δασκάλους ότι είχε πέσει στο τραπέζι να λειτουργήσουν τα τμήματα με τα περίφημα ταληράκια (απόδειξη δαπάνης- 2.000 ευρώ το πολύ τον χρόνο ανά εργαζόμενο-ανασφάλιστη εργασία). Είπατε τίποτα;
  • Προεκλογικά ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ασκούσε κριτική στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και σημείωνε ότι πρέπει να καταργηθούν. Τώρα ανακάλυψε την αναγκαιότητα ύπαρξης του Κ.Ε.Κ.!!!
Αυτά είναι κάποια παραδείγματα μετάλαξης του κυρίου Βρεττάκου και των αντισυστημικών συντρόφων του. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν δεν τρέχει και τίποτα κατά την άποψή τους να κάνουν λάστιχο τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις τους. Απλά μας απασχολεί ένα άλλο ερώτημα:
ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΑΛΛΕΣ; ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ;
ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;
Αν υπάρχει κάποια απάντηση, θα θέλαμε να την ακούσουμε….Αν……Αν και βέβαια…..
http://ifwnitoukeratsiniou.wordpress.com
 
Top