Ενας μαγικός Ολυμπιακός κατάφερε και νίκησε στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" 1-0 τη Γιουβέντους.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Παϊτίμ Κασάμι στο 36', ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Ρομπέρτο ο οποίος όποτε χρειάστηκε "κατέβασε ρολλά", αποδεικνύοντας την τεράστια κλάση του.
Πλέον, η ομάδα του Μίτσελ έχει έξι βαθμούς στον πρώτο όμιλο, όσους δηλαδή και Ατλέτικο Μαδρίτης. Στους τρεις έμειναν Γιούβε και Μάλμε.
Το ματς
O Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απ' ότι η Γιουβέντους. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν γρήγορα την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς.
Μόλις στο 5’ ο Μαζουακού, έκανε όμορφη επέλαση από τα αριστερά, γύρισε για τον Μήτρογλου στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του τελευταίου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπουφόν.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά ο Μπουφόν με δυσκολία ακούμπησε την μπάλα στο αριστερό του «γ» και έβγαλε την μπάλα κόρνερ.
Ο Μήτρογλου προσπάθησε από την πλευρά του να απειλήσει στο 11’, αλλά το σουτ του δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Μπουφόν που απλά μάζεψε την μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή για πρώτη φορά στο 11’ αλλά ο Μποτία πρόλαβε σε κόρνερ πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για τον Ρομπέρτο.
Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Κασάμι να δοκιμάσει το πόδι του αλλά και πάλι ο Ιταλός πορτιέρε δεν είχε πρόβλημα. Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Ολυμπιακού ήτα ότι στο 25’ οι τελικές ήταν 5-1 με τις 4 να είναι εντός εστίας.
Στο 27’ ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή για την ομάδα του Μίτσελ. Ο Μαζουακού γύρισε την μπάλα στον «Τσόρι», ο οποίος με άψογο κοντρόλ έφερε την μπάλα μπροστά του και απλό πλάγια θέση έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπουφόν.
Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι δεν συγχώρεσαν τους φιλοξενούμενους.
Ο Ντομίνγκεζ μπήκε κατά πρόσωπο προς την αντίπαλη περιοχή, έδωσε αριστερά στον Μήτρογλου, εκείνος με τη σειρά του έσπασε την μπάλα στον Κασάμι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα τα αντίπαλα δίχτυα.
Στο 44’, ο σκόρερ Κασάμι, προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά εκεί ήταν μόνο ο Εβρά ο οποίος με το στήθος κατέβασε την μπάλα για τον τερματοφύλακά του.
Η «γηραιά κυρία» πήγε να απειλήσει στο 45’ με τον Πίρλο, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.
Ετσι, το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να ηγείται του σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές.
Η Γιουβέντους πήρε κόρνερ στο 49’, που το παραχώρησε ο Μαζουακού, χωρίς ωστόσο να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι.
Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Αλέγκρι, ήρθε στο ματς στο 51’ με το πλασέ του Λιχτστάινερ στην κίνηση να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.
Και ενώ στη συνέχεια τα σουτ των Μιλιβόγιεβιτς και Πίρλο δεν ανησύχησαν, στο 60’ παραλίγο ο Κασάμι να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Στο 60’, ο «Τσόρι» του γύρισε την μπάλα, και με το πλασέ του στην κίνηση είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν, χάνοντας τεράστια ευκαιρία.
Από εκεί και πέρα η «Γιούβε» άρχισε να… ξυπνάει. Στο 64’ ο Τέβες βρήκε τον χώρο, έκανε το σουτ αλλά η προσπάθειά του έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ρομπέρτο έδειξε την τεράστια κλάση του όταν είπε «όχι» στον Μοράτα που γύρισε μέσα στη μεγάλη περιοχή και έπιασε το σουτ!
Από το 72’ μέχρι το 75’, η άμυνα του Ολυμπιακού ζορίστηκε αλλά με την πολύτιμη βοήθεια του Ρομπέρτο κατάφερε να ανταπεξέλθει. Αρχικά, ο Μοράτα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα άουτ, ενώ ο Μποτία έκοψε πανέμορφα τον Ισπανό επιθετικό στην επόμενη φάση.
Στις προσπάθειες των Τέβες – Πογκμπά χρειάστηκε ο Ρομπέρτο να… κατεβάσει ξανά ρολά. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο Πογκμπά πήγε να αιφνιδιάσει τον Ισπανό πορτιέρε αλλά δεν τα κατάφερε.
Ένα λεπτό αργότερα, για ακόμη μια φορά ο Μοράτα νικήθηκε από τον σούπερ Ρομπέρτο, που αυτή τη φορά είχε και τη βοήθεια του δοκαριού.
Και στο 86' ο Ρομπέρτο ήταν εκεί για να σταματήσει το δεξί σουτ του Τέβες.
Ετσι, ο Ολυμπιακός έφτασε στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. Την ερχόμενη αγωνιστική (4η) οι "ερυθρόλευκοι" ταξιδεύουν στο Τορίνο για το ματς με τη Γιουβέντους. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μάλμε υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).
Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Βιντάλ, Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Τέβες, Μοράτα
woop.gr
 
Top