ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΟΡΑΜΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ"

Δέκα χρόνια μετά την αγορά του χώρου του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου από τον Δήμο, ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος και εστία μόλυνσης για την περιοχή. Δέκα χρόνια μετά και αφού ο Δήμος ξόδεψε περίπου 4,5 εκατομ ευρώ (1,5 από επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών και 3 εκατ από δάνειο που ακόμα αποπληρώνει) για την απόκτηση του χώρου, τίποτα δεν έχει προχωρήσει με ευθύνη των δυο Δημοτικών Αρχών που μεσολάβησαν από τότε. Θα περίμενε κανείς ότι μια νέα Δημοτική Αρχή που δηλώνει ότι εκφράζει άλλους δρόμους, άλλες ευαισθησίες και άλλες αντιλήψεις θα ξεκινούσε την θητεία της εγκαινιάζοντας μια νέα φάση στην προσπάθεια για την αξιοποίηση του  εγκαταλειμμένου αυτού χώρου, στηριγμένη στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τον χαρακτήρα της παρέμβασης (χώρος πρασίνου, χώρος κοινωνικών-πολιτιστικών υποδομών και δραστηριοτήτων).

Ωστόσο, φαίνεται ότι διαψευδόμαστε. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρόταση της Δημοτικής Αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση ποσού, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος ως χώρος Αποθήκης του Δήμου, πρόταση που έγινε πια απόφαση με την ψήφο των συμβούλων της πλειοψηφίας. Ασφαλώς κάποιοι μπορεί να μιλήσουν για προσωρινή λύση. Ας μην κρυβόμαστε όμως. Δεν υπάρχουν "προσωρινές λύσεις" στην χώρα του "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού". Η Δημοτική Αρχή όφειλε από την πρώτη στιγμή να εμφανίσει το συνολικό πλάνο της για ένα από τους λίγους χώρους της πόλης που έχουν απομείνει για αξιοποίηση και αναβάθμιση και όχι να δώσει το στίγμα της με μια κίνηση πρόχειρη, εμβαλωματική, μια κίνηση δίχως όραμα.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει τα σχέδια της και να φέρει το θέμα της αξιοποίησης του χώρου προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
 
Top