Ένα αιφνιδιαστικό και καίριο χτύπημα δέχθηκαν οι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που παράλληλα επέλεξαν να σπουδάσουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την τροπολογία Λοβέρδου (δείτε εδώ) που εισήχθη αιφνιδιαστικά στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων», βάσει της οποίας καταργούνται οι μετεγγραφές που έως τώρα δικαιούνταν.



Η συγκεκριμένη τροπολογία αλλάζει το τοπίο γύρω από τις μεταγραφές σπουδαστών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, αφήνοντας εκτός τους ένστολους φοιτητές, οι οποίοι με την υπ” αριθμ. Φ1/79383/Β3 Υπουργική Απόφαση (που βρίσκεται στην κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ και μπορείτε να δείτε εδώ), δικαιούνταν να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.



Σε περίπτωση που δεν υφίστατο αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ στον τόπο αυτό, δικαιούνταν να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ ή ΑΕΑ της πόλης όπου υπηρετούν.



Η αδικία σε βάρος των ένστολων σπουδαστών κατάφωρη, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους μίας εξαιρετικά ευαίσθητης κατηγορίας, που σπουδάζουν παράλληλα και αγωνίζονται πραγματικά υπερβάλλοντας εαυτόν προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στο άστατο ωράριο και τα πανεπιστημιακά θρανία.



Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα οι διατάξεις για τις μετεγγραφές θα ισχύσουν μονό για εφέτος και το σύστημα των μετεγγραφών θα αλλάξει συνολικά μέσα στον επόμενο μήνα.

http://pestanea.blogspot.com/
 
Top