Δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται, οι καταγγελίες απελπισμένων γονέων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για αποκλεισμό των παιδιών τους από τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου…!

Μία μάλιστα εκ των 400 μανάδων, που δεν μπορεί να εντάξει το παιδί της στην συγκεκριμένη δομή του Δήμου, έδωσε το παρών μαζί με το σύζυγό της , σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσε την νέα δημοτική αρχή να παρέμβει και δώσει λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει…! Η ίδια κατήγγειλε πως έχει γίνει λάθος στη μοριοδότηση και για το λόγο αυτό ζήτησε να γίνει άμεσα επανέλεγχος των αιτήσεων.

Όπως ήταν επόμενο, η νέα δημοτική αρχή του Χρήστου Βρεττάκου αποποιήθηκε οποιαδήποτε δική της ευθύνη και «έριξε το μπαλάκι» στην προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, αλλά και στην Κυβερνητική πολιτική. Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει εξηγήσεις, γιατί δεν έπραξε ό,τι και άλλες «ομογάλακτες» δημοτικές αρχές (σ.σ. όπως στο Δήμο Καισαριανής), που προκήρυξε θέσεις διμηνιτών, προκειμένου να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί έως ότου εγκριθούν τα ενδεκάμηνα Η προσωρινή λύση των διμήνων αποτέλεσε και πρόταση του πρώην δημάρχου και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουκά Τζανή, ο οποίος επέρριψε ολιγωρία στη νέα Διοίκηση του Δήμου…!

«Οι εκλογές γίνανε τον Μάη…Από εκεί και πέρα υπήρξε τυπικά μια διοίκηση, ουσιαστικά σιγά-σιγά εκχωρούσε τις αρμοδιότητες στη νεοεκλεγείσα διοίκηση, ως όφειλε. Από 1η Σεπτέμβρη υπάρχει μια διοίκηση στο τιμόνι του Δήμου, η οποία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που κι εμείς σαν διοίκηση αντιμετωπίζαμε επίσης προβλήματα. Παρά τα προβλήματα και παρά το μνημόνιο και όλες αυτές τις λογικές και τις πολιτικές, οι οποίες πραγματικά ξεχαρβαλώνουν κάθε έννοια Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ουσιαστικά καταργούν το Κράτος Πρόνοιας και βλέπετε τα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Τζανής.

Και πρόσθεσε: «Παρόλο αυτά όμως, επειδή ακριβώς είχαμε την υποχρέωση σαν δημοτική αρχή απέναντι στους δημότες, είχαμε βάλει προτεραιότητα τους παιδικούς σταθμούς και δυστυχώς ή ευτυχώς, εμείς δεν είχαμε ούτε ιδεοληψίες, ούτε δόγματα ιδεολογικά…! Προσπαθούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, τα οποία μας προσφέρει ο Νόμος και αυτό το αστικό Κράτος, για να μπορέσουμε ουσιαστικά να πετύχουμε το αποτέλεσμα, που είναι να πάρουμε όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς».

Βρεττάκος: Αιδώς Αργείοι

Απαντώντας από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, αφού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σημείωσε πως ο ίδιος, παλεύει προκειμένου να κερδηθεί σε ένα τμήμα του το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν οι ενδεκάμηνες συμβάσεις.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι το Αιδώς Αργείοι… ή μάλλον το αιδώς Κερατσινιώτες! Ξέρουν τι έχει γίνει.Ξέρουν ποιοι έχουν ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση.Ξέρουμε σε πολιτικό επίπεδο ποιοι χειροκροτούσαν με χέρια και με πόδια τις πολιτικές, που πετάνε έξω τα παιδιά των εργαζομένων από τους παιδικούς σταθμούς.Ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί που με πελατειακό τρόπο χώριζαν τα παιδιά των συμπολιτών μας σε «δικά μας και δικά τους…»Θέλει, λοιπόν, πολύ μεγάλη υπομονή να μην μπει κανείς στον κόπο να απαντήσει σ’ αυτή την κατάσταση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βρεττάκος.

Στελέχη της νέας Διοίκησης, εξάλλου, θύμισαν στο Σώμα πως η επιλογή των κριτηρίων, η καταγραφή των αιτήσεων και των μορίων, καθώς και η πιστοποίηση των πινάκων επιτυχόντων, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την προηγούμενη Διοίκηση.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι με ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν κατέθεσε εγκαίρως αίτημα για να μπει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς και δεν κατέθεσε έγκαιρα αίτημα για να εγκριθούν οι προσλήψεις συμβασιούχων παιδαγωγών.

http://keratsinivoice.blogspot.gr
 
Top