Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για τους οποίους ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος προτείνει την παραπομπή τους στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων περιλαμβάνονται και τέσσερις γυναίκες με ρόλους - κλειδιά στην οργάνωση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία βρίσκεται σε κατ ‘ οίκον περιορισμό μετά την απολογία της, εμφανίζεται να εκθειάζει τα τάγματα εφόδου που ήταν ο βραχίονας τέλεσης εγκληματικών πράξεων.  Πολύ σημαντική θεωρείται η τοποθέτησή της στη Βουλή εναντίον αλλοδαπών τους οποίους χαρακτήρισε υπάνθρωπους. Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι ουσιαστικά η Ελένη Ζαρούλια πέρασε το μήνυμα για επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα και η Θέμις Σκορδέλη πρωτοστατούσε σε συγκεντρώσεις και  εγκληματικές ενέργειες σε βάρος αλλοδαπών.

Σημαντικός θεωρείται και ο ρόλος της συντρόφου του Γιάννη Λαγού, Νικολέτας Μπενέκη, η οποία κατά την εισαγγελική πρόταση, είχε αναλάβει την καθοδήγηση των γυναικών στην πιο σκληρή τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σύντροφος του Γιάννη Λαγού γνώριζε τα πάντα και ενστερνιζόταν τις πράξεις των Ταγμάτων της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε καταγράφονται μηνύματα της ίδιας προς τον Γιάννη Λαγό μετά την επίθεση Χρυσαυγιτών στο κοινωνικό στέκι ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

Το SMS της Νικολέτας  Μπενέκη  προς τον Γιάννη Λαγό: "Μπράβο λατρεία. Πάντα χάνω τα καλά... Ο άντρακλας μου δέρνει... λα λα λα λα γουστάαααρω..."

Να καθίσει στο εδώλιο και η αστυνομικός Βενετία Πόπορη ζητά ο εισαγγελέας, επισημαίνοντας ότι και ο ρόλος του απλού υποστηρικτή στην Χρυσή Αυγή, τον οποίο φέρεται να παραδέχτηκε η κατηγορούμενη, είχε ιδιαίτερη σημασία.
 
Top