Δείτε καρέ καρέ την καταδίωξη

Ένας καρχαρίας τριών μέτρων καταδιώκει ένα σέρφερ στη δυτική παραλία κοντά στο Esperance, νοτιοανατολικά του Περθ. Δύο εδβομάδες νωρίτερα, ένας άλλος σέρφερ έχασε το χέρι και το πόδι του από επίθεση καρχαρία.



Ο Andy Johnston ήταν στα ανοιχτά με μια μικρή ομάδα σέρφερ όταν οι άνθρωποι στην ξηρά εντόπισαν μία σκούρα σκιά να τον πλησιάζει.



Αμέσως άρχισαν να κορνάρουν από τα αυτοκίνητά τους για να προειδοποιήσουν τον σέρφερ για την παρουσία του καρχαρία.



«Προτίμησα να μην κάνω καμία απότομη και σπασμωδική κίνηση. Αν ένας καρχαρίας είναι αποφασισμένος να δαγκώσει, δεν υπάρχει τρόπος να γλυτώσεις» δήλωσε ο ίδιος αργότερα μιλώντας στην Daily Mail της Αυστραλίας.

Ο Frits De Bruyn ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στη Δυτική Αυστραλία περιέγραψε στην εφημερίδα τι ακριβώς είδε: «Είδαμε μια σκιά στο νερό. Ήταν προφανές ότι ήταν καρχαρίας και αρχίσαμε να φωνάζουμε. Εκεί ήταν περίπου μια ντουζίνα σέρφερ στο νερό. Ο μεγάλος λευκός τον ακολούθησε μέχρι την ακτή. Είχαν μόλις λίγα μέτρα απόσταση. Ο σέρφερ τελικά κατάφερε να βγει έξω και στη συνέχεια ο καρχαρίας κολύμπησε μακριά».



Όσο για τον σέρφερ, είπε ότι δεν ένιωσε τον καρχαρία σαν απειλή: «Ο καρχαρίας φαινόταν απλά περίεργος και δεν ήθελα να του δώσει λόγο να με κυνηγήσει, οπότε προσπάθησα να συμπεριφερθώ σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έχοντας παράλληλα το νου μου στις κινήσεις του» δήλωσε ο Andy Johnston.



Και συνέχισε: «Νιώθουμε τον καρχαρία ως απειλή κάθε φορά που τον βλέπουμε, αλλά αυτό είναι λάθος. Κάνουν τη δουλειά τους και κάνουμε τη δική μας. Περισσότερο κινδύνευα να σπάσω το λαιμό μου στους ύφαλους με το σέρφ παρά να μου επιτεθεί ο καρχαρίας» πρόσθεσε.




















 
Top