«Πακέτο» παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αλλά και αισθητικής προετοιμάζουν να υλοποιήσουν, από κοινού, στην λεωφόρο Αν. Παπανδρέου η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Η συγκεκριμένη λεωφόρος αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό οδικό άξονα για τον Πειραιά, την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι και οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΟΛΠ, επειδή σε ένα τμήμα της διέρχεται από χώρο ιδιοκτησίας του Οργανισμού.

Το θέμα τέθηκε στην διάρκεια πρόσφατης συνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη και υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων για την ανάγκη υλοποίησης του έργου.


«Είμαστε υπέρ των απολύτως αναγκαίων λιμενικών έργων βελτίωσης των υποδομών, για την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, την οδική ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, δρομολογούμε το έργο στη λεωφόρο Αν. Παπανδρέου και στηρίζουμε το ενταγμένο στο ΠΕΠ Αττικής έργο για την δημιουργία θέσεων για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Γ. Γαβρίλης.

Υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο φορέων θα συνεργαστούν για να καθοριστούν σημαντικά ζητήματα για το έργο στην λεωφόρο Αν. Παπανδρέου, στο οποίο εντάσσονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις:
• Μελέτη ηχοπροστασίας και συμπλήρωση υφιστάμενων ηχοπετασμάτων
• Μελέτη και φύτευση άνυδρων φυτών σε πρανή και νησίδες
• Μελέτη και συμπλήρωση του υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού σήραγγας Κερατσινίου
• Μελέτη και αποκατάσταση φθορών γεφυρών.
• Αποκατάσταση υδατοστεγάνωσης των σηράγγων Δραπετσώνας και Κερατσινίου.
 
Top