Νίκαια: Την έδεσαν με καλώδιο και την λήστεψαν
Μια φρικιαστική υπόθεση ληστείας εξιχνίασαν άνδρες της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής στη Νίκαια.
Δυο άγνωστοι εισέβαλλαν στο διαμέρισμα 70χρονης και αφού την έδεσαν με το καλώδιο του τηλεφώνου την απείλησαν με συσκευή ηλεκτρική εκκένωσης και την λήστεψαν.
Οι δράστες αναζητούνται από τη αστυνομία.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το newsit.gr, ήταν γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής όταν οι ληστές χτύπησαν το κουδούνι της γυναίκας η οποία είναι διαχειρίστρια σε πολυκατοικία στη Νίκαια προσποιούμενοι τους ενοίκους που θέλουν να πληρώσουν κοινόχρηστα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, αφηρημένη και ανυποψίαστη, δε ρώτησε το όνομα τους και έτσι άνοιξε την πόρτα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η 70χρονη στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιούς της, εισέβαλλαν δύο νεαροί οι οποίοι πήραν το καλώδιο του τηλεφώνου και την έδεσαν σε μια πολυθρόνα του καθιστικού.

Στη συνέχεια την απείλησαν με πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης προκειμένου να τους υποδείξει που κρύβει τα λεφτά των κοινοχρήστων. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να την κάψουν στο χέρι με το taser και τότε η γυναίκα τους είπε που είχε τα χρήματα.

Οι ληστές άρπαξαν περίπου 600 ευρώ και έφυγαν από την πολυκατοικία δίχως κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Στη συνέχεια η 70χρονη γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές της και οταν πήγαν στο διαμέρισμά της, στον 2ο όροφο, βρήκαν την πόρτα ανοιχτή, τη γυναίκα σε κατάσταση σοκ και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.
 
Top