Οι φήμες τις τελευταίες ώρες από τα βάθη του forum μας τελικά έχουν βάση. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν αρκετά μέλη της κοινότητας, από χθες είναι διαθέσιμο ένα ξεχωριστό νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες Android: η δυνατότητα φωνητικής υπαγόρευσης κειμένου, καθώς και αναζήτησης στα ελληνικά.



Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προσθήκη που θα απογειώσει τη χρηστικότητα των αναζητήσεων αλλά και της πληκτρολόγησης σε μία Android συσκευή και στη... γλώσσα μας. Αξιοσημείωτο ότι η νέα προσθήκη υποστηρίζει και τον «αγαπημένο» φωνητικό βοηθό Google Now του Android, ωστόσο, αν επιλέξετε τα ελληνικά ως «primary» language, χάνετε την υποστήριξη του «Ok Google».



Αναλυτικά, η ρύθμιση που πρέπει να κάνετε για να αρχίσετε να αξιοποιείτε τις «ελληνικές» αναζητήσεις και υπαγορεύσεις κειμένου είναι η εξής:





ΚώδικαςSettings > Language & Input > Voice Search > Languages > Ελληνικά (Ελλάδα)





Σημειώνεται ότι, προς το παρόν, δεν υποστηρίζονται οι φωνητικές οδηγίες (π.χ. wake me up at 7) αν και αναμένεται να υπάρξουν βελτιώσεις, όπως και επίσημες ανακοινώσεις για την εν λόγω λειτουργία, που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, σύντομα.





http://pestanea.blogspot.com/
 
Top