Και ξαφνικά από εκεί που ο υδράργυρος ήταν σταθερά στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και βλέπαμε κάθε μέρα ήλιο, από χθες το βράδυ ο καιρός μας τα χάλασε και μας προετοιμάζει για τον χειμώνα.

Οι καταιγίδες, τα μπουρίνια, οι δυνατοί άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που επικρατούν σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα οι δρόμοι πλημμύρισαν και η ξαφνική καταιγίδα προκάλεσε μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δύο τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από τις περιοχές Ηρακλείου και Βύρωνα. Επίσης, κλήσεις έγιναν και για επτά κοπές δέντρων.

Αστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνειας. Χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ακόμη και στον Παρνασσό.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Αστατος θα είναι ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου

Ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση την Τετάρτη. Η θερμοκασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.
πηγη
 
Top