"Μάνατζερ της χρονιάς για το 2014" ανακήρυξε την Ελληνίδα Βιργινία Γκριν ο γνωστός πολυεθνικός όμιλος πιστοποίησης TÜV Nord (με πάνω από 10.000 εργαζόμενους σε 70 χώρες).

Η από το ακριτικό Διδυμότειχο ορμώμενη αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας Βιργινία Γιοβανούδη, όπως είναι το πατρικό της όνομα, είναι ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της ENCOS GmbH, εταιρίας με έδρα το Αμβούργο, παραρτήματα και γραφεία στη Φρανκφούρτη, το Γκράιφσβαλντ (πρώην Α. Γερμανία), τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καθώς και διάφορα εργοτάξια στη Β. Γερμανία. Έχει εξειδικευθεί στις μελέτες διεργασιών στο χώρο της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας και απασχολεί πάνω από 150 μηχανικούς, τεχνικούς και λοιπό προσωπικό.



Όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, τα τελευταία κρίσιμα για την Ελλάδα χρόνια η δρ Γκριν , η οποία είναι πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου και στέλεχος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, μεριμνά ιδιαίτερα για την πρόσληψη και μετεκπαίδευση όλο και περισσοτέρων αποφοίτων ελληνικών πολυτεχνείων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των Ελλήνων στην εταιρία της να υπερβαίνει ήδη τους 25. Η ίδια υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες συνεργάτες της είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα φιλόδοξοι, ευέλικτοι, οξυδερκείς και - σε αντίθεση με την ισχύουσα προκατάληψη - υποδειγματικά συνεπείς.



Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος εξήρε το έργο και τον χαρακτήρα της κ. Γκριν, επισημαίνοντας ότι είναι πρότυπο επιχειρηματία και υπόδειγμα γυναικείας επιχειρηματικότητας.

 
Top