Το όριο των 10 εκατ. επιβατών θα προσεγγίσει εφέτος η Aegean, η οποία, ακολουθώντας την άνοδο του ελληνικού τουρισμού έχει αυξήσει και εξακολουθεί να αυξάνει τα δρομολόγιά της σε προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού...







Οι εκτιμήσεις του αντιπροέδρου του ομίλου Ε. Βασιλάκη, όπως εκφράστηκαν χθες, στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίασης των επιδόσεων του προορισμού της Αθήνας στο οκτάμηνο του 2014, αναφέρουν ότι για εφέτος η εταιρεία θα καταφέρει να προσεγγίσει τους 9,8 εκατ. επιβάτες συνολικά, έχοντας προσθέσει παράλληλα 21 νέους προορισμούς τα τελευταία δύο χρόνια από την Αθήνα. “Για πρώτη φορά οι ελληνικές εταιρείες προσθέτουν πραγματικά νέους προορισμούς, ενώ η δέσμευσή μας, ως Αegean είναι να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Ο στόχος που έχουμε θέσει μέχρι το 2018 είναι να φθάσουμε τους 100 προορισμούς από την Αθήνα, εκ των οποίων οι 70 εξωτερικού και οι 30 εσωτερικού”.



Ειδικότερα, ως προς την αύξηση των δρομολογίων, κατά την περίοδο 2012- 2014, ο όμιλος έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των προορισμών, οι οποίες από 35 το 2012 (22 προορισμοί εξωτερικού, και 13 εσωτερικού) έφθασαν τους 72 το 2014 (43 εξωτερικού και 29 εσωτερικού).



Ως προς τους επιβάτες, ο αριθμός για την Αθήνα εφέτος αντιστοιχεί στα 7,8 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων τα 3 εκατ. αφορούν τους επιβάτες εξωτερικού.



“Η κρίση μας δίδαξε ότι θα πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειες, όλοι οι τουριστικοί φορείς, ώστε να διοχετεύουμε τα -λίγα- διαθέσιμα χρήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Φυσικά, χρειάζεται συντονισμός. Η Αθήνα πέρασε δύσκολα χρόνια και εισέπραξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο προορισμό της Ελλάδας την απώλεια εμπιστοσύνης από τους ξένους. Εφέτος η ανάπτυξη είναι πολύ σημαντική και αυτό που θα πρέπει να δεσμεύει όλους είναι να μην σταθούμε σε μία πρώτη χρονιά ανάκαμψης αλλά να δώσουμε μία σταθερότητα στην άνοδο. Γι' αυτό και θεωρούμε ότι θα χρειασθούν ακόμη 1-2 χρόνια δουλειάς ακόμη για να επαναφέρουμε τον προορισμό της Αθήνας στα πρότερα επίπεδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκης.



Πηγή: newmoney.gr



 
Top