Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 26 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες ειδικότητες εποχικού προσωπικού στο οργανόγραμμα του Δήμου. Την άμεση μερική τροποποίηση του Οργανισμού επέβαλλε το αδιέξοδο που προέκυψε με τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα της πρώην ΔΗΚΕΠΑ, η οποία μπήκε σε εκκαθάριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Δήμο. Τα τμήματα έπαυσαν τη λειτουργία τους, καθώς για ειδικότητες που δεν προβλέπονται στον ΟΕΥ ο Δήμος δεν μπορεί να υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να πάρει συμβασιούχους υπαλλήλους. Μετά την έγκριση της τροποποίησης του ΟΕΥ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα στις επόμενες ενέργειες, για να εγκριθεί η πρόσληψη συμβασιούχων για τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα.

Στην τροποποίηση του άρθρου 26 προβλέφθηκαν και άλλες ειδικότητες εποχικού προσωπικού για να μην προκύψουν παρόμοια προβλήματα μέχρι την οριστική τροποποίηση του ΟΕΥ.Η πρόβλεψη των ειδικοτήτων και η τροποποίηση του άρθρου 26 δεν συνεπάγεται προσλήψεις, αλλά δίνει τη δυνατότητα να αιτηθεί ο Δήμος προσλήψεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον υπάρχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος. Το δε είδος των συμβάσεων (2μηνες, 9μήνες, ολιγοήμερες κλπ) εξαρτάται όχι από την πρόβλεψη του οργανισμού, αλλά από την κάθε φορά συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων δεν μπορούν να λύσουν ούτε τα ανυπέρβλητα προβλήματα των Δήμων ούτε το τραγικό πρόβλημα της ανεργίας, παρά μόνο να δώσουν πρόσκαιρες και πρόχειρες λύσεις. Η πρόταση τροποποίησης του άρθρου 26 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Κατά ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ, λευκό ψήφισε η παράταξη του πρώην Δημάρχου, Ισχυρός Δήμος.
 
Top