Είναι αλήθεια ότι πολλοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό μια κοινή πορεία ζωής να μην ξεκινήσει με όλες τις σωστές προδιαγραφές...







Κι αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι εξαρχής ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή συντρόφου, με τον οποίο θα μείνετε «για πάντα μαζί, μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος», τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.



Κι αν θέλετε μια μικρή βοήθεια… διαβάστε παρακάτω πέντε «απλά σημάδια», που αποκαλύπτουν ότι δεν πρέπει να παντρευτείτε τον άνθρωπο που έχετε στη ζωή σας:



1. Πιστεύετε ότι ο γάμος θα «σώσει» τη σχέση σας από τα προβλήματά της

Αν είπατε «ναι» και ετοιμάζεστε να φορέσετε το νυφικό (ή το κοστούμι), επειδή πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεράσετε όλα τα προβλήματα που σας ταλανίζουν ως ζευγάρι, μάλλον πρέπει να… το ξανασκεφτείτε πολύ σοβαρά!



Οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μετά τον ενθουσιασμό της «μεγάλης ημέρας» και μάλιστα, θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο όσο σκέφτεστε ότι έχετε δεσμευτεί με τον ίδιο άνθρωπο για όλη σας τη ζωή.



Φροντίστε να αντιμετωπίσετε/λύσετε όλα σας τα προβλήματα προτού πείτε το μεγάλο «ναι».



2. Με το/τη σύντροφό σας δεν είστε φίλοι

Ο πρώτος καιρός σε κάθε σχέση είναι το καλύτερο και πιο συναρπαστικό κομμάτι αυτής. Είναι η εποχή που ο καθένας υπόσχεται «Γη και Ουρανό» στο σύντροφό του και που οι ορμόνες «χτυπάνε κόκκινο».



Αν βιαστείτε να πείτε «ναι» σε ένα γάμο πολύ νωρίς, μπορεί να ανακαλύψετε σύντομα ότι δεν ταιριάζετε και πάρα πολύ τελικά.



Αν δε νιώθετε το σύντροφό σας ως… το φιλαράκι σας, τότε ίσως η σχέση σας να μην έχει και τόσο καλές προοπτικές να αντέξει στο χρόνο.



3. Έχετε εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή

Αν εσείς θέλετε να γυρίσετε όλον τον κόσμο με ένα σακίδιο στους ώμους και ο σύντροφός σας θέλει να πάρει δάνειο για σπίτι και να κάνει παιδιά, τότε μάλλον θα δυσκολευτείτε να βρείτε «κοινό έδαφος» για το μέλλον σας ως ζευγάρι.



Οι συμβιβασμοί είναι ζωτικής σημασίας σε οποιαδήποτε σχέση, όμως δεν πρέπει κανείς να συμβιβάζεται σε τέτοιο βαθμό που να καταλήγει δυστυχισμένος.



4. Πιστεύετε ότι ο γάμος θα σας προσφέρει ένα αίσθημα «ασφάλειας»

Αν νιώθετε ανασφαλείς μέσα στη σχέση σας και χρησιμοποιείτε το γάμο ως «εργαλείο» για να αποτρέψετε το/τη σύντροφό σας από το να σας αφήσει, τότε πρέπει να… κοιτάξετε πολύ βαθιά μέσα σας.



Ο γάμος πρέπει να είναι μια εκδήλωση χαράς για την αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλο και όχι μια «μέθοδος ελέγχου» του άλλου.



Ίσως να έπρεπε να «δουλέψετε» τις ανασφάλειες που νιώθετε, προτού δεσμευτείτε για μια ζωή με κάποιον.



5. Η οικογένεια και οι φίλοι σας δε συμπαθούν το/τη σύντροφό σας

Πολλές φορές συμβαίνει να μη «βλέπουμε» αυτά που βλέπουν οι φίλοι και η οικογένειά μας στο σύντροφό μας.



Αν όμως διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια «γενική συναίνεση» ανάμεσα στις απόψεις τους γι’ αυτόν και αν όλοι σας λένε «ότι δεν κάνει για εσάς», τότε μάλλον πρέπει να αναρωτηθείτε αν έχουν δίκιο και αν υπάρχει κάποια βάση στους ενδοιασμούς τους.



Οι φίλοι και οι συγγενείς σας σάς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, νοιάζονται αγνά για εσάς και για την ευτυχία σας και μπορεί να «βλέπουν» κάτι που εσείς δεν είστε σε θέση να αναγνωρίσετε γιατί είστε «τυφλωμένοι» από τον έρωτα.

 
Top