Καρέ - καρέ η δράση τους



Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στο Δίστομο η οποία έγινε από σκληρούς ποινικούς που εμπλέκονται στην δολοφονίας του 39χρονου αστυνομικού σε τράπεζα στο Χολαργό τον Απρίλιο του 2008...







Από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην γιάφκα στη Νέα Μάρκη διαπιστώθηκε ότι πίσω από την ληστεία στο Μαραθώνα-μέχρι σήμερα δεν είχε ταυτοποιηθεί-βρίσκονται οι ίδιοι δράστες, δηλαδή ο Γρηγόρης Πετρακάκος, που εικάζεται ότι είναι υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη, ο Σπύρος Δραβίλας και ο Σπύρος Χριστοδούλου.



Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα των Πετρακάκου, Δραβίλα και Χριστοδούλου κατά την εξερεύνηση σε οικία στη Νέα Μάρκη και στα αντικείμενα του σπιτιού.



Επίσης, βιολογικό υλικό άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό, που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας, στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014 σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας την 17-04-2008, στο Χολαργό Αττικής και σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας την 23-07-2010, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.



Ακόμη, βιολογικό υλικό δεύτερου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής το 2007, εντός του οποίου βρέθηκαν αποτυπώματα του Δραβίλα Σπυρίδωνα.



Όμως, βιολογικό υλικό τρίτου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, σε διαμέρισμα στην οδό Μ. Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια έρευνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007, σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε Χριστοδούλου.



Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:




  • σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, την 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής και

  • σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, την 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

  • Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής.




Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:




  • στο παραπάνω διαμέρισμα επί της οδού Μ. Βόδα και

  • σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε Χριστοδούλου.


Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες είναι από τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, στις 22 του περασμένου Αυγούστου, και είναι από την κάμερα ασφαλείας στον χώρο του χρηματοκιβωτίου, όπου οι τρεις καταζητούμενοι συνομιλούν με δύο υπαλλήλους της τράπεζας περιμένοντας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Αστυνομία - ένοπλη ληστεία υποκατάστημα Τράπεζας - Δίστομο Βοιωτίας - ύποπτοι

Σκουρόχρωμο (σχεδόν μαύρο πουκάμισο) και μπλε βερμούδα με γυαλιά ηλίου και γάντα στα χέρια, εμφανίζεται ο ένας από τους τρεις, που κρατά στο δεξί του χέρι πιστόλι, χωρίς όμως να φαίνεται σε ετοιμότητα να το χρησιμοποιήσει, μάλλον για να καθησυχάσει τον υπάλληλο.

Αστυνομία - ένοπλη ληστεία υποκατάστημα Τράπεζας - Δίστομο Βοιωτίας - ύποπτοι

Με γυαλιά και περούκα ο δεύτερος, για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, χωρίς όμως να φορά γάντια, ενώ ο τρίτος φορά και έχει καταφέρει αν αλλάξει το πρόσωπό του με μία μάσκα, που κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί υπό το σοκ.

Αστυνομία - ένοπλη ληστεία υποκατάστημα Τράπεζας - Δίστομο Βοιωτίας - ύποπτοι

Οι άλλες τρεις φωτογραφίες είναι από ληστεία τραπέζης στο Μαραθώνα Αττικής, την 1η Ιουλίου. Και εκεί συμμετείχαν κάποιοι από την ομάδα του Διστόμου.

Αστυνομία - ένοπλη ληστεία υποκατάστημα Τράπεζας - Μαραθώνας Αττικής - ύποπτοι

Όπως βλέπετε πάλι ο ίδιος άνδρας με το ριγέ πουκάμισο στα ταμεία της τράπεζας, ενώ οι αρχές δεν έχουν τα στοιχεία του ατόμου, που βλέπετε εσείς στη φωτογραφία να μπαίνει στο υποκατάστημα.

Αστυνομία - ένοπλη ληστεία υποκατάστημα Τράπεζας - Μαραθώνας Αττικής - ύποπτοι

Αστυνομία - ένοπλη ληστεία υποκατάστημα Τράπεζας - Μαραθώνας Αττικής - ύποπτοι

Οι ληστές του Διστόμου παρέμειναν για πάνω από είκοσι λεπτά στην τράπεζα μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, χρησιμοποίησαν τη δικαιολογία ότι γυρίζουν ταινία για να ηρεμήσουν τους υπαλλήλους και άρπαξαν 300.000€.

Πήραν μαζί τους όμηρο έναν ταμεία και έφυγαν με ένα τζιπ, το οποίο πυρπόλησαν στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, λίγο πριν επιβιβαστούν στο ταχύπλοο, μεε το οποίο διέσχισαν τον Κορινθιακό και βγήκαν στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, αφού πρώτα πέταξαν τον όμηρό τους στη Θάλασσα.



 
Top