Τέλος στους καυγάδες των γενικών συνελεύσεων στις πολυκατοικίες και το... νταβατζιλίκι των διαχειριστών...







Τη δυνατότητα να αποκτήσουν αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο θα έχουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες που έχουν κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο.



Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θα μπορούν μέσα στους επόμενους μήνες να εγκαταστήσουν ατομικούς καυστήρες φυσικού αερίου και να απεξαρτηθούν από την κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο.



Μέχρι σήμερα αυτό είναι απαγορευτικό για πολλούς, καθώς για την αλλαγή απαιτείται η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.



Αυτό αλλάζει πλέον με ρύθμιση που προωθεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μάκης Παπαγεωργίου, σύμφωνα με την οποία δεν θα απαιτείται στο εξής απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης.



Η ρύθμιση, που θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά να ζεσταθούν με ένα φθηνότερο καύσιμο από το πετρέλαιο, θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα.



«Ακόμη και αν διαφωνεί η πλειοψηφία των ενοίκων, θα μπορεί κάποιος να βάλει στο διαμέρισμά του μια ατομική εγκατάσταση φυσικού αερίου, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας», ανέφερε σχετικά την Τρίτη ο κ. Παπαγεωργίου στον «Βήμα FM».



Το μέσο κόστος για την εγκατάσταση και τα τέλη σύνδεσης υπολογίζεται στα 1.770-2.770 ευρώ εφόσον ο ενδιαφερόμενος υπογράψει σύμβαση με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής την περίοδο προσφορών που ξεκινάει μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 
Top