Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει εδραιωθεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Βούλγαρους τουρίστες τόσο για τις θερινές διακοπές όσο και για τις σύντομες "αποδράσεις" τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.



Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηριστικό είναι πως το προηγούμενο τριήμερο (από Σάββατο 20 έως και Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου- ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας για τη Βουλγαρία), ταξίδευσαν στην Ελλάδα 68.000 Βούλγαροι, περίπου το 1/3 όσων μετακινήθηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός κι εκτός της χώρας.



Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα "Classa" (Κλάσα), η νέα μεγάλη έξοδος των Βούλγαρων τουριστών την Ελλάδα σημειώθηκε παρά τις εντυπωσιακές εκπτώσεις στα θερινά θέρετρα της ίδιας της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα, το κόστος της τριήμερης εκδρομής στα θέρετρα αυτά ήταν συχνά χαμηλότερο κατά 50% σε σύγκριση με αυτό για ένα ταξίδι στην Ελλάδα.



Συνολικά, οι Βούλγαροι τουρίστες "επένδυσαν" 100 εκατομμύρια λέβα (περίπου 50 εκατ. ευρώ) για τα ταξίδια τους, σύμφωνα με την "Classa".





http://pestanea.blogspot.com/
 
Top