Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας  « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » σχετικά με την κατάσταση στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης


Ένα κορυφαίο θέμα απασχολεί εκατοντάδες  οικογένειες της πόλης και για αυτό θέσαμε μέσω του επικεφαλής μας Ζαχαρία Ζούπη ερωτήματα και εξηγήσεις από την Δημοτική Αρχή κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου : 400 παιδιά από τα 800 για τα οποία είχαν γίνει αιτήσεις έχουν μείνει εκτός Παιδικών Σταθμών ,ενώ πέρυσι είχαν φιλοξενηθεί όλα. Το θέμα είναι καυτό και για αυτό δεν βοηθάει η εύκολη επίρριψη ευθυνών , η συζήτηση μέσω blogs , η γενικόλογη λήψη μέτρων , οι αντεγκλήσεις πρώην και νυν Δημοτικής Αρχής .. Απαιτεί υπεύθυνες συμπεριφορές ,συγκεκριμ΄νες προτάσεις και κινήσεις .

Υπάρχουν τρία ερωτήματα που τίθενται και για τα οποία πρέπει να  ενημερωθούν οι πολίτες  . Σ΄αυτά ακριβώς  θα πάρουμε και θέση ως Δημοτική Κίνηση

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ : ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ Σ ΆΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ;

Το πρόβλημα οφείλεται σε δύο βασικές , εγκληματικές  αστοχίες και παραλείψεις . Από την μια ο Δήμος δεν εντάχθηκε  στο ΕΣΠΑ ,κάτι που θα σήμαινε χρηματοδότηση με 250.000 ευρώ ,τουλάχιστον δύο επιπλέον εργαζόμενους  και 100 παραπάνω παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς  ! Αυτά χάθηκαν , γιατί ο Δήμος έχασε την ημερομηνία υποβολής του αναγκαίου φακέλου .Για την ακρίβεια ο φάκελος κατατέθηκε στις 20-7 που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία στο Ταχυδρομείο και όχι στην ΕΕΤΑ ως όφειλε !!!  Βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας .  Από την άλλη , δεν προωθήθηκε έγκαιρα το αίτημα για την πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού με 11μηνη σύμβαση , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρθούν και παραπάνω παιδιά  ! Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ταλαιπωρούνται 400 οικογένειες .Αναφερόμαστε σε απαράδεκτες καταστάσεις … Κανένα άλλο σχόλιο.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ :  ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ;

Χωρίς πολλά λόγια . Την κύρια πολιτική ευθύνη την έχει η απελθούσα Δημοτική Αρχή του κυρίου Τζανή που είχε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μέχρι 31-8-2014 .Είναι φανερό ότι μετά την ήττα στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές περιέπεσε σε κατάσταση νάρκης ,αδιαφόρησε ,ολιγώρησε .Ωστόσο ,σημειώνουμε ότι από τον Ιούνιο η νέα Δημοτική Αρχή είχε εγκατασταθεί στο Δημαρχείο με σύμφωνη γνώμη του απερχόμενου Δημάρχου ,και αυτήν την παρουσία δεν την συνέδεσε με πιο παρεμβατικές κινήσεις ,ενώ έβλεπε ότι όλα έχουν παραλύσει . Αυτά για την ιστορία  και επειδή μας ταιριάζουν οι καθαρές κουβέντες.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ  : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ;

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη .Η Δημοτική Αρχή οφείλει να κινηθεί σε πολλαπλά επίπεδα. Να ανακινήσει και πάλι το θέμα του ΕΣΠΑ. Να προωθήσει γρήγορα ,έστω και τώρα το θέμα των εργαζομένων με 11μηνη σύμβαση  ,αν και θεωρούμε ότι και με τις καλύτερες των προυποθέσεων δεν θα έχουν « πιάσει δουλιά » πριν το τέλος του χρόνου ! Εμφανίζεται επομένως ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών που δύσκολα θα μπορούν να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και για το οποίο η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναζητήσει δυνατότητες από Προγράμματα του ΟΑΕΔ και αλλού.


Η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ » θα βοηθήσει με κάθε τρόπο ,ώστε να λυθεί το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Έτσι συναισθανόμαστε τον ρόλο ευθύνης που έχουμε απένατι στον Δήμο και την κοινωνία .
 
Top