Με ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις πληροφορίες ότι εκπαιδεύονται τζιχαντιστές στην Ελλάδα, αν και σε αυτή επισημαίνεται πως πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε εταιρεία στο Μαρκόπουλο...







Η ανακοίνωση της αστυνομίας ήρθε έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ του ANT1, το οποίο ανέφερε ότι έγινε έρευνα μετά από πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι Ελληνες ειδικοί εκπαίδευαν τζιχαντιστές στη συγκεκριμένη εταιρεία και ταυτοποιήθηκαν συνολικά 800 άτομα που έλαβαν πιστοποιήσεις. Επί της ουσίας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πρόβλημα με την λέξη "τζιχαντιστές", όχι όμως με την ουσία της είδησης!



Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της παραδέχεται ότι έγινε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες στην εταιρεία στο Μαρκόπουλο, η οποία εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μαχητικών αεροσκαφών ή πιλότων σε Ελληνες και αλλοδαπούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προέρχονται από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, αλλά και από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από την έρευνα δεν προέκυψε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν σχέσεις με τους «τζιχαντιστές».





Ειδικότερα, αν και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ, περί εκπαίδευσης «τζιχαντιστών», διευκρινίζεται ότι:



• Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.



• Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.



• Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.



• Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή.



Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εκπαιδεύονται τζιχαντιστές στην Ελλάδα -Εγιναν έρευνες στο Μαρκόπουλο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/171002#ixzz3DqJZBhtJ



 
Top