Όσοι παρακολουθούν όχι μόνο τα πολιτικά γεγονότα αλλά και την σημειολογία των γεγονότων διαπιστώνουν  ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θυμίζει….την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πριν την εκλογική κατάρρευση.
Πριν το ΠΑΣΟΚ πάρει την κατιούσα και από κόμμα του 48% κατέληξε κόμμα του 8% ένα από τα χαρακτηριστικά των πολιτικών εξελίξεων που σημειώνονταν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ήταν οι δεκάδες πρωτοβουλίες των βουλευτών μέσω κινήσεων να διαφωνούν με το ένα θέμα ή να ζητούν αλλαγές στο άλλο θέμα.
Η σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του πρόσφατος παρελθόντος.
 
Η κίνηση των 38 βουλευτών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να θεωρεί μεμονωμένη κίνηση πατριωτών βουλευτών της ΝΔ.
Στην περίπτωση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων υπήρξε κίνηση 27 βουλευτών που τάχθηκαν κατά και ζήτησαν ριζικές αλλαγές.
Προ καιρού επίσης υπήρξε κίνηση 10 βουλευτών για την κτηνοτροφία και κίνηση 24 βουλευτών για το θέμα του ακατάσχετου έναντι κοινοτικών ενισχύσεων ή άλλων οφειλών.
Τι δείχνουν όλα αυτά την αγωνία πολλών βουλευτών της ΝΔ ότι μπορεί να μην επανεκλεγούν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.
Κατά τον Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ τον οποίο η ΝΔ προσκάλεσε σε συσπείρωση εκλογές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2 και 6 μηνών.
Οι βουλευτές των μεγάλων αστικών κέντρων ή της επαρχίας καθημερινά γίνονται αποδέκτες έντονης κριτικής για τα λάθη της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ.
 
Οι βουλευτές γνωρίζουν ότι η κοινωνία κατά το λαϊκώς γραφόμενο θα τους μαυρίσουν και αναζητούν τρόπους να φανούν στην κοινωνία είτε ότι διαφοροποιούνται από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είτε ότι παρεμβαίνουν για να διορθώσουν τα λάθη.
Όλα αυτά είναι παθογένειες, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η μόνη βασική εξέλιξη που μπορεί να παρατείνει την θητεία της κυβέρνησης είναι η κάλυψη του μαγικού αριθμού των 180 βουλευτών.
 
Πάνω από 80 βουλευτές δεν θα εκλεγούν αν προκηρυχτούν εκλογές (από ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητους) και για τον λόγο αυτό πολλοί θα στηρίξουν την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.
Σε αυτό ποντάρει και ο Σαμαράς στο φόβο της μη εκλογής ώστε να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

www.bankingnews.gr
 
Top