«Οι κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφικής, για τα ελληνικά συμφέροντα, κρίσης στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, που σήμερα βυθίζει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς, είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη σημερινή συνάντησή του με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ αποφασίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας και
πρόσθεσε ότι χωρίς την ελληνική συναίνεση, δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το εμπάργκο και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν άσκησε τα δικαιώματά της, προκειμένου να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων, αφού αυτή ξεκίνησε ενόσω είχαμε την Προεδρία της Ε.Ε.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους παραγωγούς και τις προσπάθειές τους για αποζημιώσεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι «το μείζον είναι έστω και εκ των υστέρων η Ελλάδα να διαχωρίσει τη θέση της από την ανόητη και ανέξοδη λογική των κυρώσεων».


Πηγή: topontiki.gr
 
Top