Με πιστωτική κάρτα η αγορά μηνιαίων καρτών για τη χρήση των ΜΜΜ. Ποια άλλα είναι τα καινούργια μέτρα του υπουργείου Μεταφορών...













Τρεις νέες γραμμές λεωφορείων και αλλαγές σε τουλάχιστον εννέα υφιστάμενες ώστε να συνδεθούν με τους σταθμούς του Μετρό, τις μεγάλες γραμμές - κορμούς και σημεία της πόλης που έχουν ειδικό ενδιαφέρον όπως τα νοσοκομεία, προβλέπει ο νέος χάρτης των συγκοινωνιών της πρωτεύουσας που θα τεθεί σε σταδιακή εφαρμογή από τον Οκτώβριο.



Παράλληλα από την ερχόμενη Δευτέρα - 1η Σεπτεμβρίου - ξεκινά η νέα τιμολογιακή πολιτική με την εφαρμογή ενός ενιαίου εισιτηρίου για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ).



Θα ισχύσουν νέοι τύποι καρτών, οι τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες, παράλληλα με τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες και από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα μπορούν να αγοράζονται στα εκδοτήρια με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες οποιασδήποτε τράπεζας. Πρόκειται για σημαντική διευκόλυνση για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες ή ετήσιες κάρτες.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Alpha Bank που ανέλαβε το έργο, θα προσφέρει έως και έξι άτοκες δόσεις για την αποπληρωμή τους.



Τα παλαιά εισιτήρια που βρίσκονται στην κατοχή των επιβατών ισχύουν μέχρι τις 31.3.2015. Ειδικά για τα παλαιού τύπου εισιτήρια μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 ευρώ, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά το ίδιο διάστημα ως εισιτήριο για όλα τα μέσα.



Οι ετήσιες κάρτες εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη τους με δυνατότητα αναβάθμισης για όλα τα μέσα. Η μετατροπή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ.



«Από την 1 Σεπτεμβρίου οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται σημαντικά φθηνότερες», ανέφερε χθες ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υπενθύμισε πως στο μνημόνιο είχε συμπεριληφθεί υποχρέωση για αύξηση των εισιτηρίων. «Όταν έχουμε όραμα και σχέδιο, ανατρέπουμε ακόμα και αποφάσεις που κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Ο σχεδιασμός των νέων συγκοινωνιακών γραμμών



Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η ίδρυση δύο νέων περιμετρικών λεωφορειακών γραμμών, αριστερόστροφη και δεξιόστροφη, στα όρια σχεδόν του εσωτερικού δακτυλίου της Αθήνας, με μήκος διαδρομής 20 χιλιομέτρων. Ιδρύεται κυκλική γραμμή, μήκους 17,2 χιλιομέτρων, η οποία θα εξασφαλίζει τη σύνδεση των περιοχών Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Α. Λιοσίων με το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.



Παράλληλα τροποποιούνται οι διαδρομές:



Των υπαρχουσών γραμμών 704 και 747, οι οποίες θα καταλήγουν στον σταθμό του Μετρό Ανθούπολη (αντί στον σταθμό Αττική όπως ισχύει σήμερα), της γραμμής 444 ώστε να συνδεθούν απευθείας Ανω Πατήσια, Γαλάτσι και Νέα Ιωνία με τον σταθμό Ειρήνη και το ΟΑΚΑ, της γραμμής 420 ώστε να συνδεθεί ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού με τον σταθμό μετρό Αγίου Αντωνίου.



Των γραμμών Α4, Β8, Γ10, Γ12, Α16, οι οποίες σήμερα εξυπηρετούν διάφορες περιοχές προς το κέντρο της Αθήνας. Μετατρέπονται σε τροφοδοτικές του Μετρό και συνδέονται αντίστοιχα με τους σταθμούς Αγίου Δημητρίου, Ανω Πατησίων, Κάτω Πατησίων και Αιγάλεω.



Η γραμμή 154 που συνδέει σήμερα την περιοχή της Βούλας - Ανω Γλυφάδας με τον σταθμό μετρό Αγίου Δημητρίου θα καταλήγει στον σταθμό μετρό Ελληνικό.



Τουρνικέ στα λεωφορεία



Σε 15 μέρες θα αρχίσουν να τοποθετούνται σταδιακά μπάρες εισόδου (τουρνικέ) στα λεωφορεία , ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ θα επεκταθεί και το μέτρο «είσοδος μόνο από την μπροστινή πόρτα» σταδιακά σε όλο και περισσότερα λεωφορεία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρεπιβίβασης.



Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής «αντικοινωνικό φαινόμενο που πλήττει το σύνολο της κοινωνίας» και ανακοίνωσε πως θα οργανωθεί περαιτέρω ο ελεγκτικός μηχανισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στόχος είναι οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί και πιο αυστηροί και συνδυάζονται και με τη δημιουργία του ειδικού σώματος αστυνομίας.







Πηγή: Έθνος



 
Top