Λίγες μέρες μένουν πια μέχρι την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Χρήστου Βρεττάκου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και όλες οι πτέρυγες τηρούν σιγήν ιχθύος. Όλοι αναμένουν να δουν τα πρώτα βήματα του νέου Δημάρχου για να μιλήσουν η για να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική. Αυτό είναι και το σωστό άλλωστε. Αν δεν τον δεις στην πράξη, τι να πεις….
Όλοι πάντως σχολιάζουν στις πολιτικές πιάτσες ότι ο νέος Δήμαρχος ξεκινάει από ένα χαμηλό επίπεδο κοινωνικής και πολιτικής αποδοχής, αφού στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε μόλις 18.5%. Το πως βρέθηκε στον δεύτερο γύρο, το γνωρίζουν όλοι και ειδικά όσοι κατέβηκαν από το πουθενά, αδυνατίζοντας αυτούς που διαφαίνονταν ότι θα αποτελέσουν την νέα κατάσταση. Το πως βρέθηκε νικητής το γνωρίζει πριν απόλα ο Λουκάς Τζανής που από θριαμβευτής το 2010 απέναντι στην αδύναμη συγκριτικά υποψηφιότητα του Α.Χρυσού βρέθηκε με το 70% των πολιτών να μην θέλουν να φανταστούν ότι μπορεί να ξαναεκλεγεί. Άρα όποιος και να περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα νικούσε τον Τζανή. Σχολιάζουν επίσης, ότι διαθέτει πολύ λίγα έμπειρα στελέχη από Αυτοδιοίκηση, από Διοίκηση και ότι η μόνιμη «σύγκρουση» στο εσωτερικό της νέας πλειοψηφίας θα είναι ανάμεσα στους «άλλους δρόμους» (που ποτέ δεν καταλάβαμε ποιοι είναι, αφού δεν είδαμε κανένα Πρόγραμμα προεκλογικά) και τον ρεαλισμό που απαιτεί η διοίκηση ενός Δήμου. Θα δείξει όμως και κανείς δεν μπορεί να προτρέχει….
Ουσιαστικά το πρώτο δείγμα γραφής είναι η επιλογή του νέου Δημάρχου να κάνει την ορκωμοσία Κυριακή απόγευμα στον χώρο των Λιπασμάτων και να το προβάλει ως έναρξη διεκδίκησης του χώρου κ.λ.π. Ενδεχομένως, πράγματι να δείχνει διεκδικητικό πνεύμα. Ωστόσο εμείς διαπιστώνουμε και μια αγωνία επικοινωνιακής προβολής. Πολύ περισσότερο, που από την ίδρυσή του ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν φάνηκε να ενοχλείται με τα όσα γίνονταν στον χώρο των Λιπασμάτων, ούτε να κατονομάζει συμφέροντα που συγκρούονταν ήδη. Και αυτό όμως θα δείξει και δεν βιαζόμαστε. Πιθανότατα πάντως η αυτοκρατορικού τύπου ορκωμοσία του Λουκά Τζανή στο «Π.Νικολαίδης» το 2011 να αποδειχθεί ότι δεν απέχει και πολύ από την διεκδικητική ορκωμοσία του Χρήστου Βρεττάκου….
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι τις πρώτες ενστάσεις τις διατυπώνει ήδη ένα στέλεχος που ανήκει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμαστε στον Θ.Καλογιαντσίδη που με σχόλιό του ως ΑΝΑΤΡΟΠΗ ασκεί κριτική για την ολιγωρία του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ να αντιδράσει σε όσα συνέβαιναν από τον Μελισσανίδη και τον Τζανή στον χώρο των Λιπασμάτων. Κατονομάζει μάλιστα τον Κώστα Αλεξίου που θα αναλάβει Αντιδήμαρχος ότι διαβεβαίωνε σε εσωτερικές συζητήσεις ότι οι επενδύσεις Μελισσανίδη δεν επέφεραν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα!
Αναφέρουμε το πλήρες κείμενο του σχολιασμού του Θ.Καλογιαντσίδη, δίχως κανένα δικόμας σχόλιο :
ΤΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ- Το εργοστάσιο παραγωγής λιπαντικών στην περιοχή της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, που το 2012 αγοράστηκε απ τον όμιλο Aegean, συμφερόντων Μελισσανίδη, τους τελευταίους μήνες συνεχώς αναβαθμίζεται κι επεκτείνεται. Και δεν πρόκειται για μια μικρή μονάδα αφού από τις εγκαταστάσεις αυτές μπορούν να διακινηθούν ετησίως 60 εκατομμύρια λίτρα λιπαντικών και να τροφοδοτηθεί πάνω από το 40% των εγχωρίως παραγόμενων λιπαντικών στη χώρα μας.
To συγκροτήμα αυτό διαθέτει επίσης προβλήτα που μπορεί να δεχτεί πλοία μέχρι 30.000 ΜΤ, ενώ δύο ξεχωριστές γραμμές σωληνώσεων οδηγούν τα βασικά λιπαντικά και τα πρόσθετα στις είκοσι και πλέον δεξαμενές αποθήκευσής τους. To συγκροτήμα διαθέτει ακόμη προβλήτα που μπορεί να δεχτεί πλοία μέχρι 30.000 ΜΤ, ενώ δύο ξεχωριστές γραμμές σωληνώσεων οδηγούν τα βασικά λιπαντικά και τα πρόσθετα στις είκοσι!!! και πλέον δεξαμενές αποθήκευσής τους Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί σίγουρα νέα δεδομένα για την τύχη της περιοχής της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, για το περιβάλλον, για τους κατοίκους της πόλης μας και της περιοχής γενικότερα.
Θεωρώ έτσι κι αλλιώς εγκληματική κίνηση την, με αδιαφανείς και παράτυπο τρόπο, αδειοδότηση επαναλειτουργίας αυτής της μονάδας απ τον απερχόμενο δήμαρχο Λούκα Τζανή αλλά και υποκριτική τη στάση κάποιων απ τους ανθρώπους της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και ιδιαίτερα του νέου αντιδημάρχου Δραπετσώνας Κώστα Αλεξίου. Είχαμε επισημάνει τότε, εγώ τότε με την ιδιότητα του συντονιστή Θεματικής Περιβάλλοντος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας, αλλά κι άλλοι ευαισθητοποιημένεοι σε θέματα περιβάλλοντος, τη σοβαρότητα του θέματος και το είδος των εξελίξεων που δρομολογούσε αυτή η άδεια επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας για την τύχη της ευρύτερης περιοχής της Ανάπλασης. Τότε ο νέος αντιδήμαρχος Δραπετσώνας Κ. Αλεξίου μας…καθησύχαζε, μιλώντας για μια σύγχρονη μονάδα, καθόλου ρυπογόνα που θα έδινε δουλειά σε δεκάδες συμπολίτες μας. Η εξέλιξη του πράγματος ωστόσο φαντάζει εφιαλτική. Για νέα χαβούζα μιλάνε κάποιοι στη Δραπετσώνα, για τελειωτική περιβαλλοντική καταστροφή θα μιλήσω εγώ.
Ας αφήσουν λοιπόν τώρα κάποιοι του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» τις τυμπανοκρουσίες και τις επαναστατικές διαδικασίες σε συνδυασμό με ορκωμοσίες στον εκεί χώρο. Οι ευθύνες κάποιων είναι μεγάλες και η υποκρισία περίσσια. Η ανοχή αποτελεί συνενοχή κύριοι. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι πια πολύ αργά…
Θανάσης Καλογιαντσίδης
ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
πηγη
 
Top