Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine έδειξε ότι υπάρχει αύξηση στον διαβήτη στους ανθρώπους τις τελευταίες δύο δεκαετίες...
Αν και η ενημέρωση για τις αιτίες και τα πρώιμα συμπτώματα του διαβήτη είναι ευρεία τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν, υπάρχουν πολλοί που αν και τα γνωρίζουν, δεν τα αντιμετωπίζουν εγκαίρως.
Αυτό, σύμφωνα με την δρ Kathleen Figaro, ενδοκρινολόγο στον οργανισμό "Genesis Health System", υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει, επειδή μερικά συμπτώματα του διαβήτη παρεξηγούνται κυρίως από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους ως συμπτώματα γήρανσης.
Δείτε 5 σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ανάπτυξη διαβήτη, αλλά να τα μπερδέψετε με συμπτώματα γήρανσης:
Αλλαγές στην όραση
Μπορεί να αντιληφθείτε ότι η όρασή σας χειροτερεύει μετά από κάποια ηλικία. Όταν για παράδειγμα κοιτάτε ένα αντικείμενο σε κοντινή απόσταση και στη συνέχεια θέλετε να δείτε ένα πιο μακρινό αντικείμενο, η εστίασή σας μπορεί να θολώσει. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικού ζαχάρου στο αίμα. Αν βάλατε γυαλιά όρασης πριν μερικούς μήνες και παρατηρείτε ότι η όρασή σας έχει χειροτερέψει, είναι καλό να κάνετε εξετάσεις για διαβήτη.
Κόπωση
Μπορεί να παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε μεγάλη κούραση και αδυναμία για να κάνετε το οτιδήποτε, αλλά αυτό να μην οφείλεται στην ηλικία σας. Η έλλειψη ενέργειας είναι κοινό σύμπτωμα του διαβήτη. Η ενέργεια του οργανισμού μειώνεται επειδή το σώμα δεν μετατρέπει την ζάχαρη σε ενέργεια με τον σωστό τρόπο.
Ασυνήθιστα σημάδια στο δέρμα
Τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα είναι αναμενόμενα μετά από κάποια ηλικία, αλλά μερικά σημάδια στον λαιμό ή οι μαύροι κύκλο κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι σημάδια διαβήτη. Η υπερβολική γλυκόζη στο αίμα καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία και δημιουργεί σημάδια στο δέρμα, καθώς και αίσθημα "φαγούρας" ή μούδιασμα σε χέρια και πόδια.
Υπερβολική δίψα και ούρηση
Η αυξημένη συχνότητα επίσκεψης στην τουαλέτα είναι επίσης κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους όσο γερνάνε. Αυτή όμως η ανικανοποίητη δίψα που προκαλεί και τη συχνοουρία μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη. Το σώμα σας προσπαθεί να αποβάλει την περίσσεια ζάχαρη από τον οργανισμό σας με όποιον τρόπο μπορεί.
Έχετε εκνευρισμό επειδή πεινάτε
Αν πιάσετε τον εαυτό σας να έχει εκνευρισμό επειδή δεν έχετε φάει για λίγη ώρα, ίσως πρέπει να θορυβηθείτε. Ο οργανισμός σας ζητάει διαρκώς να του δώσετε "καύσιμη ύλη" για να πάρει ενέργεια, αλλά όταν το κάνετε εκείνος δεν μπορεί να μετατρέψει τις τροφές σε ενέργεια ελέω του διαβήτη. Έτσι, σε ένα φαύλο κύκλο, συνεχίζει να σας ζητάει να καταναλώσετε τροφή και εσείς εκνευρίζεστε που αυτό το αίσθημα δεν φεύγει.

Πηγή: onmed.gr
 
Top