Τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η σταδιακή μείωση των φορολογικών μέτρων του μνημονίου και φυσικά τα φορολογικά βάρη προς τους πολίτες παρουσίασε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο συνέδριο που διοργανώνει το περιοδικό Economist.

Ο υπουργός Οικονομικών, έθεσε ως  προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το σχέδιο την δημιουργία μιας σύγχρονης φορολογικής διοίκησης. για την οποία μάλιστα κατονόμασε συγκεκριμένα 4 σημεία-τα οποία όπως τόνισε και στην ομίλια του τα θεωρεί κλειδά και με τα οποία αν επιτευχθούν θα θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο.

Ποια είναι τα 4 σημεία κλειδια

Ηλεκτρονική διασύνδεση σε πραγματικό χρόνο της φορολογικής διοίκησης με τις ταμειακές μηχανές. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ελέγχει τις συναλλαγές και άρα τα έσοδα από ΦΠΑ. Για να φέρει αποτέλεσμα πρέπει να κόβονται αποδείξεις και απαιτείται μία υλικοτεχνική υποδομή σε ταμειακές μηχανές.

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Όταν ολοκληρωθεί θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει την ειλικρίνεια των φορολογούμενων.

Μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, όπως τα συστήματα εισροών – εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων και ενεργειακών προϊόντων.

Διασταυρώσεις, χρησιμοποιώντας καλύτερη μεθοδολογία στη στοχοθεσία και μεθοδική συγκέντρωση πληροφοριών.

7news.gr
 
Top