Ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στα εδάφη των Παλαιστινίων, το Al Quds, ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1984 με χρήματα ακόμα και των... Ισραηλινών, όπως και άλλα στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας για να παρέχουν ανώτατη εκπαίδευση στους Παλαιστινίους, έρχεται στη δημοσιότητα για την πιο αρνητική αφορμή…



Οργανωμένοι από την Ισλαμική Τζιχάντ, τρομοκρατική οργάνωση μπροστά στην οποία η ισλαμιστική Χαμάς μοιάζει… με παρθεναγωγείο, οργάνωσε μια παρέλαση, όπου οι φοιτητές που συμμετείχαν, είχαν καλυμμένα τα κεφάλια τους, ενώ χαιρετούσαν και με τον συνήθη ανάμεσα στους «μη κρατικούς δρώντες» στην ευρύτερη περιοχή (βλ. Χεζμπολάχ)ναζιστικό χαιρετισμό.











Το ενοχλητικό δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο θεωρείται ως «μετριοπαθές», έχοντας συνάψει επίσημες συνεργασίες με πασίγνωστα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τοBrandeis University, αλλά και το λιγότερο γνωστό, Bard College.



Επικεφαλής είναι ένας πραγματικά αξιόλογος Παλαιστίνιος διανοούμενος, ο Σάρι Νουσέιμπεχ, ενώ ανάμεσα στις προσωπικότητες που συμπεριλαμβάνει το ανώτατο όργανο επίβλεψης του πανεπιστημίου, είναι και ο Σαέμπ Ερεκάτ, επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων με τη διεθνή κοινότητα για τη διευθέτηση του πολιτικού προβλήματος.











Δεν θα υποστηρίξουμε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή ενθαρρύνει τέτοιες εκδηλώσεις, αφού μπορεί να τις ανέχεται μη μπορώντας να ελέγξει τις ενέργειες εξτρεμιστικών παλαιστινιακών κύκλων. Είναι όμως σαφές, ότι τέτοιες ενέργειες ΔΕΝ βοηθούν τον στόχο του παλαιστινιακού λαού.



Τι να συμπεράνουμε; Ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός έχει υιοθετηθεί λόγω της εξόντωσης του… μεγάλου εχθρού από τον Χίτλερ; Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης; Μα… εάν δεν είχε υπάρξει Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και Ολοκαύτωμα, είναι πιθανό ότι «Ισραήλ» στη συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη, δεν θα υπήρχε… Έχουμε πολλές φορές αναφέρει, ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή βολεύει πολλούς που έχουν χτίσει καριέρες και ζουν πλουσιοπάροχα, έχοντας χειραγωγήσει αποτελεσματικά τη σκέψη και τη βούληση του παλαιστινιακού λαού.





Πηγή

 
Top