Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, 14 Ιουλίου, εκπνέει η καταληκτική ημερομηνία που όρισε το υπουργείο.



Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν πως δεν θα υπάρξει νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μετά τη λήξη της προθεσμίας.



Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, ήδη έχει υποβληθεί το 92% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων (περίπου 5,25 εκατ.) και απομένουν ακόμα περίπου 500.000 δηλώσεις.



Βάσει αυτών των στοιχείων στο ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της προσεχούς Δευτέρας τουλάχιστον 98% των υπόχρεων θα έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους, αποφεύγοντας τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που συνεπάγεται η εκπρόθεσμη υποβολή.



Το διάστημα έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θεωρείται επαρκές για την υποβολή των υπολοίπων δηλώσεων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο Taxis λόγω του όγκου των δηλώσεων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων στις 14 Ιουλίου εξαρτάται και η καταβολή της επόμενης δόσης του «κοινωνικού μερίσματος», η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.



Βαριά πρόστιμα περιμένουν όμως όσους δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους.



protothema.gr


http://i-secret.blogspot.com/
 
Top