Ο Αλ. Δεμερτζόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να «περάσει» όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός μεταθέσεων – Εκτιμά ότι η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προχωρά κανονικά



Θα ικανοποιηθεί ο μέγιστος αριθμός μεταθέσεων επεσήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά, όπως προβλέπει ο Νόμος.



Σχετικά με τις αποσπάσεις ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα διεκπεραιωθεί ό,τι προβλέπεται από τον Νόμο στο συντομότερο δυνατό διάστημα.



Αναφορικά με το ζήτημα των μετατάξεων σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την επίλυση του και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση από το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.



Για το ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενημέρωσε το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αναπληρωτών, από τις οποίες οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ. Όπως σημείωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος, «στόχος είναι ένα μεγάλο μέρος να προσληφθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς».



Για την Ειδική Αγωγή επανέλαβε την πρόθεσή του να ψηφιστεί το δρομολογημένο σχέδιο Νόμου μέσα στον Αύγουστο και ζήτησε προς αυτό συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους της ΔΟΕ. Σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων επανέλαβε ότι δεν κρίνεται σκόπιμο να ανοίξει εκ νέου το θέμα.



Τέλος, σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών διαβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό θα διερευνηθεί.






http://i-secret.blogspot.com/
 
Top