Όταν σκεφτόμαστε καλοκαίρι, σίγουρα δεν μας έρχεται στο νου μια γερμανική παραλία. Ωστόσο έχει και η Γερμανία ακτές οι οποίες, αν και δεν μπορούν να συγκριθούν με τις μεσογειακές, συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου το καλοκαίρι, όταν τα νερά της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας είναι κάπως θερμότερα. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως δεν προκαλούν οι παραλίες αλλά τα περίεργα «καλάθια» που είναι εγκατεστημένα σε αυτές για να φιλοξενούν τους λουόμενους.







Τo λεγόμενo strandkorb (καλάθι παραλίας ή εννοιολογικά καρέκλα παραλίας) είναι μια γερμανική πρωτοτυπία που χρησιμοποιείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι μια καρέκλα με τέντα (ή μια μικρή καμπίνα θα μπορούσαμε να πούμε) που σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους λουόμενους άνεση και προστασία από τον ήλιο, τη βροχή, τον αέρα, την άμμο και τα… αδιάκριτα βλέμματα.







Ένα τυπικό Strandkorb μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα. Η τέντα που το καλύπτει μετακινείται μπρος-πίσω για κάλυψη από τον ήλιο ενώ η καρέκλα ανοίγει προς τα εμπρός για να προσφέρει πιο άνετο κάθισμα. Υπάρχει ένα μικρό τραπεζάκι, όπως στα αεροπλάνα, που ανοίγει από το πλάι για ανψυκτικά και γέυματα. Τέλος τα συρτάρια στη βάση δημιουργούν χώρο για αποθήκευση ρούχων, βιβλίων και διάφορων αντικειμένων.

















Εμείς να σχολιάσουμε: Μεσόγειος και πάλι Μεσόγειος…





http://pestanea.blogspot.com/
 
Top