Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες (ζωγράφους, εικαστικούς, γλύπτες κτλ) να δημιουργήσουν με «όπλο» τη φαντασία τους και να εκθέσουν τα έργα τους με θέμα σχετικό με τη σοκολάτα στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», απευθύνει η ΔΕΘ-HELEXPO...



To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» θα λειτουργήσει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για έξι ολόκληρους μήνες, αρχής γενομένης από τις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με στεγασμένους κυρίως αλλά και ελεύθερους χώρους 2.500 τ.μ. .

Το σοκολατένιο σκηνικό θα συνθέσουν ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας στην Ευρώπη, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, η Γκαλερί των σοκολατένιων γλυπτών και η Γλυκιά Βιβλιοθήκη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λιχουδιές με σοκολάτα και να συμμετάσχουν με τον δικό τους τρόπο στη διαδραστική αυτή εμπειρία.



Εμπνευστείτε από τη σοκολάτα και δημιουργήστε

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», καλούνται και οι νέοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, καθώς η σοκολάτα δεν είναι μόνο ένα υπέροχο γλύκισμα, αλλά και ένα υλικό τέχνης. Βασικό τμήμα του «Εργοστασίου» θα αποτελεί μια πρωτότυπη, σοκολατένια Gallery και μια μεγάλη αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Επικοινωνία:

Email: info@ErgostasioSokolatas.gr , chocofactory@helexpo.gr

Τηλ: 2310-291267 και 6932700021



Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Επίσης., το εργοστάσιο Σοκολάτας (Chocofactory & Museum), σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr), προκηρύσσει μονοθεματικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τη «ΣΟΚΟΛΑΤΑ», με σκοπό την δημιουργία μίας μεγάλης ομαδικής έκθεσης στη Γκαλερί του Εργοστάσιου – Μουσείου Σοκολάτας.



Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων η 13η Αυγούστου 2014



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Η συμμετοχή στην έκθεση/διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία.

Από τη διοργάνωση δεν τίθεται κανένας περιορισμός ως προς το ύφος, το περιεχόμενο και τα λοιπά χαρακτηριστικά ή δομικά στοιχεία των φωτογραφιών που θα υποβληθούν. Εν ολίγοις, υπάρχει απόλυτη ελευθερία ως προς τον χειρισμό του θέματος της έκθεσης, που είναι η ΣΟΚΟΛΑΤΑ και όπως την εκλαμβάνει ο καθένας.



Η Επιτροπή απονομής των βραβείων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η επιλογή των έργων και ο σχεδιασμός της έκθεσης θα γίνει από τον Επιμελητή Βασίλη Καρκατσέλη, Εικαστικό – Φωτογράφο και μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ.

Τα έξοδα της εκτύπωσης των φωτογραφιών έχουν εξασφαλιστεί από χορηγό, που μεταφράζεται σε: Οι φωτογράφοι, αφού τους ανακοινωθεί πως έχουν επιλεγεί για την συμμετοχή τους στην έκθεση, στέλνουν τα προς εκτύπωση αρχεία τους στον επιμελητή της έκθεσης δια τα περαιτέρω και με την απόλυτη δέσμευση πως δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού πέραν της εκτύπωσης και της προβολής της έκθεσης σε διάφορα μέσα. Όποιος φωτογράφος δεν επιθυμεί να παραδώσει τα αρχεία του, στέλνει έτοιμες προς ανάρτηση τις εκτυπώσεις του. Εννοείται πως η πνευματική ιδιοκτησία των έργων παραμένει στους δημιουργούς τους.

Άλλη συμμετοχή στα έξοδα της έκθεσης δεν υπάρχει.

Ενημέρωση για τον κατάλογο της έκθεσης θα υπάρξει αργότερα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθούν και τα βραβεία, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.



Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 13 Αυγούστου τις φωτογραφίες τους (αποστολή με email, αρχεία jpeg, με μέγεθος περίπου 10Χ15 cm, στα 300 dpi) στο katselis@the.forthnet.gr

(προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν να συνυποβάλουν)



- Τίτλο της κάθε φωτογραφίας ή της σειράς φωτογραφιών τους στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).

- Κείμενο που να περιγράφει την δουλειά μέχρι 150 λέξεις στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).



Πληροφορίες:

ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, τηλ 6942 860 890 και katselis@the.forthnet.gr και στο www.fkth.gr.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ή ΑΡΧΕΙΩΝ (ΜΟΝΟ ΜΕ COURIER)

ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Βογατσικού 14, Θεσσαλονίκη, 54622, Τηλ. 6942 860 890



 
Top