Από το http://manivoice.gr
Δημοσιεύουμε  φωτογραφία που για τους γνωρίζοντες μιλάει μόνη της.  Η άγκυρα του σκάφους μπορεί να ζημιώσει το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της Μάνης.  Το ναυάγιο του Λιμενιού. (διαβάστε)
« Πολύ ωραία η φωτογραφία, ιδιαίτερα το γιώτ που αράζει γαλήνια μπροστά στα βράχια, ακριβώς δίπλα και επάνω από το αρχαίο ναυάγιο του Λιμενιού ενώ η πλωριά του άγκυρα καθώς θα σέρνει στο βιράρισμα θα σπάει τους αμφορείς. Εύγε σε όλους μας, αλλά ιδιαίτερα στο Δήμο που αγνοεί επιδεικτικά το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της Μάνης, το Λιμενάρχη που δεν έχει απαγορεύσει ακόμα την αγκυροβολία στο σημείο, και το ξενοδόχο που γνωρίζει μόνο τους πελάτες του.» 
Το σχόλιο είναι του κ. Ανδρέα Κυριακουλέα αυτοδύτη.
Εμείς δεν καταλαβαίνουμε σε πια χώρα ζούμε πλέον.
Την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει μάχες για την προσέλκυση τουρισμού και επενδύσεων στη χώρα και ταυτόχρονα εκδηλώνεται διεθνές ενδιαφέρον για το αρχαίο ναυάγιο του Λιμενιού, οι τοπικές Αρχές αδιαφορούν και κανείς δεν θέτει το θέμα στην Περιφέρεια η το Δήμο για ένα θεματικό αντικείμενο που μπορεί να φέρει αρκετά έσοδα στην χειμαζόμενη οικονομία μας.
Ολο και περισσότεροι Ελληνες και ξένοι έρχονται στο Λιμένι για να καταδυθούν στο ναυάγιο. Mεγάλοι διεθνείς ιστότοποι το έχουν ηδη συμπεριλάβει στους σημαντικούς καταδυτικούς προορισμούς με αποτέλεσμα αυτοδύτες να ξεκινούν μακρινά ταξίδια για να το βρούν. Η ανάγκη οριοθέτησης και προστασίας είναι πια άμεση.
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού Λακωνίας να θέσουν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού προσφέροντας μεγάλη υπηρεσία στην Μάνη και στην Χώρα μας.
Ένα υποβρύχιο έκθεμα «διαμάντι» πραγματικό, μοναδικό όσον αφορά το μικρό βάθος και την ευκολία προσέγγισης σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, περιμένει την ανάδειξη του, μεχρι και το πάρκινγκ που χρειάζεται υπάρχει ήδη. Η δύναμη προσέλκυσης του μνημείου είναι από μόνη της τεράστια, τα οφέλη για την περιοχή ευκολονόητα. Το κόστος κατάδειξης για ένα επίσημο φορέα (π.χ. το Δήμο Α. Μάνης) είναι ελάχιστο. Μια απλή οριοθέτηση με 2-3 σημαδούρες στη θάλασσα και μια πληροφοριακή πινακίδα στη στεριά είναι αρκετά. 
 
Top