Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, με τις κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
Παράλληλα, ανακρίτριες και εισαγγελέας τον έκριναν ύποπτο και για τέλεση νέων αδικημάτων. Ωστόσο ο ίδιος, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις.
Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, συμμετείχε σε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον Κοινωνικό Χώρο Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κούζηλος είναι ο 7ος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που μπαίνει φυλακή.
Δηλώση του Ηλία Κασιδιάρη για την προφυλάκιση του συναδέλφου του.
«άλλος ένας βουλευτής φυλακίστηκε χωρίς στοιχεία. Μιλάμε για ένα δικαστικό έγκλημα. Η χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά δεν κατάφερε να σταματήσει τη Χρυσή Αυγή». Χαρακτήρισε τη διαδικασία παράνομη, ενώ όπως είπε: «Το έγκλημα που γίνεται δεν είναι σε βάρος της Χρυσής Αυγής, είναι σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, σε βάρος του τρίτου κόμματος της Βουλής, Αυτή τη στιγμή περνάνε αντιλαϊκά νομοσχέδια στη Βουλή».

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου θα απολογηθεί η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και στις 13 Ιουνίου θα απολογηθεί ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης.
 
Top